Петък, 22 Февруари 2019
Неделя, 08 Юли 2018 09:12

Кмет на Цветанов обяви война на стотици граждани, администрацията му гони журналисти от сградата на общината

Зелени площи в Търговище станаха повод за поредната изцепка на общината в областния град. Теренът, който се намира около жилищните сгради между улиците "Бузлуджа" и "Братя Миладинови", е подготвен за строеж на нова сграда. Тя ще се простира на 900 кв. м.

Хората от квартала са втрещени от наглото поведение на чиновниците в местната община, която за да защитава интересите на местен бизнесмен, буквално е обявила война на над 100 семейства. „Искам една от малкото зелени площи в Търговище да остане и да се направи например детска площадка. Разбрахме преди година и половина, че общината е дала разрешение за строеж със съгласието на главния архитект и с подпис на кмета Дарин Димитров е позволила строежа“, разказа Стилиан Тенчев, който е сред организаторите на протеста.

Заедно със своите съседи започват дело срещу решението, което печелят. Съдът е категоричен, че има пропуски в документите, с които общинарите дават благословията си за уж законния строеж.
„Когато тръгнахме да протестираме срещу строежа, искахме да се разберем с кмета, а не да стигаме до Темида. Направихме протест пред общината, но Дарин Димитров не пожела да се срещне с нас. Казаха ни, че има други ангажименти. След първото дело решихме да разговаряме с общинското ръководство. Отидохме на среща, на която присъстваха и журналисти. Кметът, секретарят на общината и главният архитект се ядосаха и ни попитаха защо сме довели медии? Дори ни попитаха дали не сме си в нас, за да правим „каквото си искаме“. С мен бяха възрастни хора от квартала, които вече са уплашени, че може да ни спрат санирането на блока. Сега ми е трудно да ги мотивирам“, каза още Тенчев пред BIG5.

„Попитахме кмета дали не му е неудобно да го съдят толкова много хора? Той отговори – съдете си колкото си искате, напразно си харчите парите, това си е ваша работа“, разказа още Тенчев. Освен поредното застрояване с подпис на кмет на ГЕРБ, е озадачаващо поведението на общинарите, които изпитват ужас от репортери и медии, които искат да информират какво се случва в общините. Репортер на BIG5 потърси цветан цветанов, но от администрацията на ГЕРБ в момента не могат да дадат отговор и обещаха повече информация до няколко дни. Припомняме, че през 2015 г. Дарин Димитров в свое изказване заяви, че не иска да става кмет, но по настояване на Цветанов се е съгласил да поеме тежката отговорност.

Калин Милев

Теренът, който ако бъде застроен, съседите буквално ще знаят кой колко олио и сол има в дома си

Оставете коментар