Петък, 20 Юли 2018
Понеделник, 09 Юли 2018 17:56

От СДС разказват вицове: Трябва да върнем доверието на милионите, които ни подкрепяха през 90-те години

След като си избраха нов лидер, от СДС започнаха да мечтаят за славните времена от миналия век, да сънуват милиони на площадите, които ги подкрепят. 

„Не съм загубил на изборите за лидер на СДС, а спечелих. Бях непознато лице. Нямах опита на Румен Христов. Изпитах удовлетворение, защото много хора ми се довериха. Борбата на нашата любима партия продължава. Не е имало взаимни нападки, обадих му се и му честитих победата“. Това заяви пред БТВ лидерът на софийската организация на СДС Антон Койчев. Той се яви на избор за нов председател на „сините“, но загуби със сравнително малко гласове.

„СДС трябва да се препозиционира идейно, за да върне доверието, което имаше на милионите хора през 90-те години. Не съм разговарял с Валери Симеонов за обща коалиция с НФСБ. Принадлежа към хората, които искат да се позиционират в консервативната ниша. Т.е., искаме да се признават традиционните християнски ценности като морал и семейство. Никой политик не може да бъде успешен, ако не чуе какво иска народът. Разликата между мен и Христов е, че категорично не исках сближаване с „Демократична България“, защото е лява либерална партия. Трябва да кажем каква Европа искаме – на бежанците или на европейските ценности. С ДСБ сме идейно различни. Г-н Христов също застъпва патриотични тези“, коментира Койчев.

„Ние сме за модерна държава, която уважава своя произход. Няма нищо страшно, ако СДС остане сама на изборите и не направи коалиция, стига да укрепим структурите си“, каза още политикът.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 09 Юли 2018 17:56
  Пламен Юруков пред BIG5: СДС още страда от егоизма на тези, които управляваха през 1997-2001 г.

  "СДС в момента си търси партньор, с който да се яви на изборите. С това и ще се занимава. Миналото на партията не трябва да се забравя. Още повече, че силата на СДС е в неговата история. На партията ѝ трябват всякакви лица, не само млади". Това заяви пред BIG5 бившият лидер на СДС Пламен Юруков, който коментира избора на ново ръководство в редиците на "сините". 

  "Възможностите за коалиция в десницата не са много големи, така че и НФСБ е вариант пред партията. Основните грешки, които допусна СДС през годините бяха егоизмът на тези, които бяха във властта през 1997-2001 година. Това доведе до раздробяването в дясното пространство. ГЕРБ наистина отнеха по-голямата част от избирателите на СДС, но се вижда, че и те нямат достатъчно избиратели, които да им осигурят спокойно мнозинство", каза още Юруков.

 • Понеделник, 09 Юли 2018 17:56
  Нейнски разпусна партията си, призова останалите десни да последват примера ѝ

  Партията "Синьо единство", която беше създадена от Надежда Нейнски, се разпуска. Това обявиха от формацията след Втората национална конференция, провела се вчера. Мотивите на сините на посланичката ни в Турция са липсата на възможност за обединение на десните. "Синьо единство" призова и останалите десни партии да се разпуснат.

  "Призоваваме партиите от традиционната десница да ни последват, защото времето отдавна вече не е наше. Не е и тяхно. Времето просто е друго и продължаването на разделението носи тежката отговорност на пропуснатите възможности за създаване на работеща алтернатива за България", обясниха от формацията.

  От "Синьо единство" отчитат, че са положили огромни усилия, но не успели да убедят нито една политическа партия от традиционната десница да загърби тяснопартийното си его, да се разпусне, или да се влее в единна дясна партия.

  "Затова се разпускаме ние - за да покажем, че няма нищо страшно в това и да провокираме останалите партии също да го направят", се казва още в позицията на формацията.

  "Синьо единство" отправят критики към останалите десни формации, че лидерите им не са се отказали от "смешната привилегия да се наричат "председател на нищото" и да разчистят пространството за създаването на силна и модерна дясна партия".

  Партията критикува и "псевдоновата десница", която се срамува да се нарече такава. "Лута се в безполовата идентичност "няма ляво, няма дясно", неспособна е да излъчи друго смислено послание, освен "всички сме срещу мафията" и бори олигархията с творческо- самодейни акции по улици и мостове, изживявайки себе си като нещо средно между политически кръжок и затворена група в социалните мрежи", пишат от "Синьо единство".

 • Понеделник, 09 Юли 2018 17:56
  Наследниците на Йордан Соколов – странни политически връзки, десетки фирми и стотици милиони. Всичко е точно.

  От гледна точка на времето и политико-корупционния фон, публиката у нас съвсем спокойно може да вкара в оборот и понятието "Йордан Соколов гейт“.

Оставете коментар