Събота, 17 Ноември 2018
Вторник, 10 Юли 2018 07:34

Заради акция "шум" на Симеонов от РИОКОЗ не смогнали да сложат табели за радиация на плажа в Черноморец

Акцията на вицепремиера с предимство пред опасността от завишени нива на радиация


Инспектори от РИОКОЗ в Бургаска област направиха скандални признания. Те не смогнали да сложат табели за радиация на плажа Вромос в Черноморец, защото не можели да смогнат с работата. Били изцяло ангажирани да мерят шума по Българското черноморие, за да угодят на важната кауза, с която се е заел вицепремиерът Валери Симеонов.

Жители на Черноморец обвиняват здравните власти в провал на сезона, след предупреждението за повишена радиация в залива Вромос. Те се събраха на бунт пред кметството. Според хотелиери слагането на табелата в разгара на лятото е довело до отказ от резервации в града, въпреки че заливът Вромос е на няколко километра.

„За два дни имам официално 10 отказани резервации в нашия хотел", коментира собственик на семеен хотел. Заради изхвърляните преди десетилетия отпадъци от близката мина Росен, концентрацията на уран в пясъка и в момента е висока, обясниха от здравната инспекция. По-високият с 2,5 до 3 пъти радиационен фон значи, че е леко завишен, сравнено с другите плажове. Общинските власти ще поръчат ново замерване от независима лаборатория. В хотел на Централния плаж в Черноморец и днес пристигаха семейства с малки деца.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар