Петък, 20 Юли 2018
Вторник, 10 Юли 2018 07:34

Заради акция "шум" на Симеонов от РИОКОЗ не смогнали да сложат табели за радиация на плажа в Черноморец

Акцията на вицепремиера с предимство пред опасността от завишени нива на радиация


Инспектори от РИОКОЗ в Бургаска област направиха скандални признания. Те не смогнали да сложат табели за радиация на плажа Вромос в Черноморец, защото не можели да смогнат с работата. Били изцяло ангажирани да мерят шума по Българското черноморие, за да угодят на важната кауза, с която се е заел вицепремиерът Валери Симеонов.

Жители на Черноморец обвиняват здравните власти в провал на сезона, след предупреждението за повишена радиация в залива Вромос. Те се събраха на бунт пред кметството. Според хотелиери слагането на табелата в разгара на лятото е довело до отказ от резервации в града, въпреки че заливът Вромос е на няколко километра.

„За два дни имам официално 10 отказани резервации в нашия хотел", коментира собственик на семеен хотел. Заради изхвърляните преди десетилетия отпадъци от близката мина Росен, концентрацията на уран в пясъка и в момента е висока, обясниха от здравната инспекция. По-високият с 2,5 до 3 пъти радиационен фон значи, че е леко завишен, сравнено с другите плажове. Общинските власти ще поръчат ново замерване от независима лаборатория. В хотел на Централния плаж в Черноморец и днес пристигаха семейства с малки деца.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 10 Юли 2018 07:34
  Столичани спукаха от майтапи Валери Симеонов заради акция "шум": Телефонът за оплакване от купони на вибрация ли ще звъни?

  Валери Симеонов отнесе псувни и подигравки във фейсбука си. Столичани го "поздравиха" подобаващо за акция "шум", която патриотът премести от морето направо в София.

 • Вторник, 10 Юли 2018 07:34
  Наглост! Лекар, хванат с белязани пари, гази по плажните ивици с луксозен джип

  Задържаният с подкупи коремен хирург д-р Николай Цолов от МБАЛ "Св. Анна" във Варна обърка плажната ивица с асфалтов път. Лекарят спокойно кара джипа по плажовете и паркира без никой да нарушава спокойствието му.

  Припомняме, че през 2002 г. докторът посрещна решението на съда да остане в ареста със сълзи на очи. 51-годишният тогава завеждащ Втора хирургия в болницата "Света Анна" бе хванат на 4-ти януари по обед, след като е взел подкуп от 150 лв.

  Престоят му в следствения арест бе удължен с прокурорско постановление до 72 часа, а по-рано съдът потвърди ареста му. Лекарят бе обвинен по чл. 302 от НК - за подкуп чрез изнудване и злоупотреба със служебното положение. Рушветът бе поискан от близки на пациентката Радка Станчева, оперирана от жлъчка. Според дъщеря й Румяна Митева докторът най-напред поискал 300 лв. Белязаните банкноти от 150-те лева били оставени на бюрото в кабинета му.

  Сигналът за поредното нарушение на лекаря обиколи социалните мрежи. Във фейсбук групата "За морската" потребител е качил снимка и е коментирал: "Да ви представим д-р Цолов от Окръжна болница е. Хващан неведнъж с подкупи искани от пациенти,но не е уволнен и си работи още там. Даже си има и медицински център в съседния блок до "Дома на тапета". Обича да кара по пясъка. Приятел с трибуквените. Здравейте, д-р Цолов от Окръжна болница. Може ли да не се правите на М У Т Р А!!! На плаж се ходи с хавлия, и по джапанки".

 • Вторник, 10 Юли 2018 07:34
  На плаж през зимата? Вече е възможно

  Няколко интересни предложения

Оставете коментар