Четвъртък, 09 Юли 2020

Вторник, 24 Юли 2018 14:55

Корнелия Нинова: С президента не правим преврат, това е плод на развихрени болни фантазии

Абсолютно е основателно ветото на президента върху Закона за приватизацията. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. Законът е абсолютно лобистки и обслужвал бизнес интереси, отсече тя. Законът е позорна страница в историята на парламента и мнозинството. Единственият начин да не минат текстовете е да мине ветото на държавния глава. Ако ветото не мине, червените ще внесат жалба в КС. Освен това левицата иска извънредно заседание на НС по темата.

Тази седмица е последната на парламента преди ваканцията. И без волята на мнозинството червените ще свикат заседание, тъй като имат нужните подписи да съберат парламента в почивката. Кризата с чумата отново предизвика червените да искат отговорност, защото действията на властта в началото не били законни. Затова Нинова сезира главния прокурор. 11 страници е сигналът на столетницата.

Цацаров е сезиран и за унищожаването на частна собственост без нужните документи, както и за нахлуването в частна собственост и изгонването им без съответната документация. Левицата е готова да сезира и европейските институции за действията на нашите власти по кризата с чумата. За клипа, представен от ГЕРБ Нинова посочи, че ако е имало такова нещо, то трябва тя да бъде дадена на съответните институции. Освен това, по думите на лидера на БСП, хората, пуснали клипа сами опровергали герберите. Къде тези болни фантазии се развихриха до държавен преврат, изумена е Корнелия Нинова. Да отиват в ДАНС и прокуратурата, че с президента правим държавен преврат, призова още тя. Всеки може да си ражда каквито иска конспирации, посочи тя. Корнелия Нинова обеща да е до всеки онеправдан български гражданин, въпреки фантазиите и конспирациите.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 24 Юли 2018 14:55
  Зам.-председателят на ДПС Янко Янков: Радев най-добре знае защо НСО охранява Доган и Пеевски

  „Президентът иска да предпази себе си. Стига с този популизъм, с който само демагогстваме пред българските граждани. С медийни прояви не знам докъде ще докараме България по този начин“, призова още зам.-председателят на ДПС

 • Вторник, 24 Юли 2018 14:55
  Георги Свиленски: В държавата не се случва нищо, освен корупционни скандали

  Корупцията вече е платена в законите, които се приемат, смята зам.-председателят на ПГ на БСП

 • Вторник, 24 Юли 2018 14:55
  Президентът: Допълнително охраняваните лица се определят от изпълнителната власт, а контролът е в Народното събрание
  • Участниците във вчерашното събитие са служители на НСО, която от 2015 г. реално е към изпълнителната власт.
  • Тече служебна проверка в НСО по разпореждане на държавния глава.

  Охранителите, които участваха в инцидента с Христо Иванов от "Да, България" в парка Росенец, са служители на Националната служба за охрана (НСО). Това потвърди лично президентът Румен Радев в извънредно изявление и съобщи, че вече е в ход служебна проверка в НСО, с която да се изясни правомерността на действията на държавните гардове.

  „Законите и правата на гражданите се погазват публично. Институциите трябва да отговорят открито. По повод вчерашния инцидент в Росенец разговарях с ген. Красимир Станчев, ръководителят на НСО. Участвалите в него са служители на НСО. В ход е служебна проверка“, подчерта държавният глава.

  „Отдавна заявих, че господата Делян Пеевски и Ахмед Доган не трябва да се охраняват от НСО, но това зависи от изпълнителната власт в лицето на министър-председателя Бойко Борисов", подчерта Румен Радев.

Оставете коментар