Четвъртък, 12 Декември 2019
Вторник, 24 Юли 2018 14:55

Корнелия Нинова: С президента не правим преврат, това е плод на развихрени болни фантазии

Абсолютно е основателно ветото на президента върху Закона за приватизацията. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. Законът е абсолютно лобистки и обслужвал бизнес интереси, отсече тя. Законът е позорна страница в историята на парламента и мнозинството. Единственият начин да не минат текстовете е да мине ветото на държавния глава. Ако ветото не мине, червените ще внесат жалба в КС. Освен това левицата иска извънредно заседание на НС по темата.

Тази седмица е последната на парламента преди ваканцията. И без волята на мнозинството червените ще свикат заседание, тъй като имат нужните подписи да съберат парламента в почивката. Кризата с чумата отново предизвика червените да искат отговорност, защото действията на властта в началото не били законни. Затова Нинова сезира главния прокурор. 11 страници е сигналът на столетницата.

Цацаров е сезиран и за унищожаването на частна собственост без нужните документи, както и за нахлуването в частна собственост и изгонването им без съответната документация. Левицата е готова да сезира и европейските институции за действията на нашите власти по кризата с чумата. За клипа, представен от ГЕРБ Нинова посочи, че ако е имало такова нещо, то трябва тя да бъде дадена на съответните институции. Освен това, по думите на лидера на БСП, хората, пуснали клипа сами опровергали герберите. Къде тези болни фантазии се развихриха до държавен преврат, изумена е Корнелия Нинова. Да отиват в ДАНС и прокуратурата, че с президента правим държавен преврат, призова още тя. Всеки може да си ражда каквито иска конспирации, посочи тя. Корнелия Нинова обеща да е до всеки онеправдан български гражданин, въпреки фантазиите и конспирациите.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар