Четвъртък, 09 Юли 2020

Четвъртък, 26 Юли 2018 16:11

Куриоз: Цвета Караянчева се примоли на Валери Жаблянов да говори от трибуната на парламента

Председателят на парламента Цвета Караянчева и депутатът от "БСП за България" кръстосаха шпаги по време на дебатите около ветото на президента Румен Радев.

Социалистът заяви, че герберите са принудени да се завъртят, за да задържат властта. "Управлението ви е обречено. Бойко Борисов се уплашил. Ситуацията е сатирична. Българският народ е омерзен от вашето поведение", каза от трибуната в пленарната зала Жаблянов. Караянчева го прекъсна и го помоли да не използва обидни квалификации. Депутатът обаче се засегна и премина в контраатака. 

"Моля да ми посочите една от думите ми, в която има обидна квалификация", повтори на няколко пъти Жаблянов, докато Караянчева, очевидно осъзнала грешката си го помоли да говори, за да не продължи да я пита. Той обаче настоятелно искаше обяснение какво толкова обидно е казал и постави Караянчева в патова ситуация. Председателят на парламента се опита да се измъкне с номера, че не помни какво е казал Жаблянов и щяла да погледне в стенограмата след заседанието. 

Депутатът обърна внимание на Цвета Караянчева, че в подобна ситуация е редно да се извини и да си признае грешката. Накрая той се пошегува, че досега никога не се е случвало председател на парламента да моли депутат да говори от трибуната.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар