Петък, 19 Октомври 2018
Сряда, 01 Август 2018 15:35

Мазерати лъсна в наше консулство в Италия

Мазерати и спортен Мерцедес лъснаха в двора на консулството ни в италианския град Болоня. Сградата е в най-скъпата част на центъра, зад голямата катедрала на главния площод. В непосредствено съседство има френско бистро, а на две крачки са най-скъпите магазини на Болоня, разказва "19 минути".

Галерия Кавур, където Луи Вюитон, Гучи, Прада, Булгари, Армани и други високи брандове събират местните богаташи. Правителството Борисов 2 назначи точно преди 3 години Франко Кастелини за почетен консул на България в Италия със седалище в Болоня и консулски окръг, обхващащ територията на регион Емилия-Романя. Той замени на този пост Джовани Фаджоли, чиято екзекватура приключи през 2013 г. и беше базиран в Парма.

На половин час с влак от Болоня - във Флоренция, има още един почетен консул. В съседния на Емилия - Ромяна от другата й страна регион - Венето, също сме ощастливени с консулство. Както имаме и в Милано - столицата на Ломбардия - друг от комшийските региони на болонския. Досега е известно, че консулът проведе бизнесфорум малко след назначаването си, който обаче тогава не бе уважен от бившия ресорен министър Божидар Лукарския. Почетното консулство дава на уредилия се с него доста привилегии, освен данъчни, също така и неприкосновеност на него, дома и офиса му, на автомобилите и цялата му собственост, което значи невъзможност за арести, данъчни и други проверки, което в страна като Италия е огромен бонус.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 01 Август 2018 15:35
  Италия заплаши да затвори летища, ако Германия депортира мигранти

  Германската агенция за бежанците подготвя връщането с чартърни полети на мигранти в Италия – страната, където те първоначално са били регистрирани

  Италия заплаши да затвори летищата си на фона на информации, че южната германска провинция Бавария подготвя мащабна депортация на мигранти към Ботуша, съобщава Нова телевизия.

  "Ако някой в Берлин или Брюксел планира да ни "подхвърли" десетки мигранти с неоторизирани чартърни полети, трябва да е наясно, че никое летище няма да е на разположение. Затваряме летищата така, както вече затворихме и пристанищата", заяви италианският министър на вътрешните работи Матео Салвини в неделя.

  "Всекидневникът "Ла република" писа, че Германската агенция за бежанците е разпратила "десетки писма" до мигранти, с които ги предупреждава, че се подготвя връщането им в Италия - страната, където те първоначално са били регистрирани, вероятно с чартърни полети. Твърди се дори, че първият такъв полет бил насрочен за 9 октомври.

  Двете държави преговарят за двустранна сделка за мигрантите. Германия ще връща в Италия хора, които са потърсили убежище първо на италианска земя. А за всеки приет обратно, Рим ще изпраща в Германия по един имигрант, на когото вече е разрешено да остане в Европа.

  Въпреки че германците обявиха сделката за сключена, Италия твърди, че не е така. Рим иска още отстъпки, като нов договор за бежанците на мястото на Дъблинското споразумение и промяна на начина на работа на патрулиращите кораби в Средиземно море.

  Часове след закана на Салвини Германия отрече да готви депортиране на мигранти към Ботуша.

 • Сряда, 01 Август 2018 15:35
  В Италия измислиха парти за Валери Симеонов, вицепремиерът "краде" идеята

  В италианското курортно градче Монтекатини намериха начин как да не бъдат глобени на купон, ако имат вицепремиер като Валери Симеонов. Младежите сложиха слушалки и си спретнаха т. нар. "тихо парти", което изглежда, меко казано, нелепо - хора танцуват и пеят. Сценката прилича като сцена от филм за психиатрична клиника. 

  Идеята обаче е свежа за вицепремиера Валери Симеонов, който не се е сетил да приложи "гениалния" метод за купони по родното Черноморие. Има само един недостатък. На видеото се чува, че част от по-непослушните купонджии си припяват. За целта Симеонов обаче може да реши и този проблем и да доусъвършенства метода на тихите забави. Едва ли може да се случи кой знае какво на младежите, ако им залепят устите за 2-3 часа, за да има мир и тишина. Дори може да им се вържат и ръцете, за да не се изкушат да пляскат и да нарушат правилата! 

  Вижте как се забавляват на тихо в Италия 

 • Сряда, 01 Август 2018 15:35

Оставете коментар