Петък, 16 Ноември 2018
Петък, 31 Август 2018 11:13

Бивш общински съветник прати сигнал до ЦИК срещу кмет от ГЕРБ на областен град, иска оставката му

Гинекологът преглежда пациентки, след като преди това приема в другия си кабинет в общината граждани и решава проблемите на Търговище.

Бившият общински съветник от СДС в Търговище Красимир Русев поиска оставката на кмета Дарин Димитров в областния град. Той сезира със сигнал Централната избирателна комисия и Регионалната комисия, че градоначалника системно след работното си време продължава да работи като гинеколог и да приема пациентки в кабинета си в града.

„Въпреки обществените очаквания, а и нещо много по-важно – Законовите изисквания за това, д-р Дарин Димитров продължи да съвместява работата си като кмет на общината с дейността си на изпълнител на частна специализирана извънболнична медицинска помощ като управител на „ИПСМП по АГ – Д-р Дарин Димитров“ по договор с НЗОК през цялото това време, включително до ден днешен!“, се казва в сигнала до ЦИК.
„В тази връзка аз винаги съм считал и твърдял, че по този начин д-р Димитров вече трета година допуска едно много грубо несъобразяване с действащите ограничения на чл. 41, ал. 1 на ЗМСМА, с които на практика се забранява на кмета на общината една сериозна несъвместимост“, пише още Русев.

Спрямо законовите разпоредби той призовава ЦИК да си свръши работата и да санкционира по закон градоначалника с предсрочно освобождаване. Русев допълни пред BIG5, че за 33 месеца кметът на Търговище е заработил допълнително 38 572 лв. от частната си практика. Освен кмет на община Търговище и гинеколог, той е бил народен представител от парламентарната група на ГЕРБ в 42-то и 43-то народно събрание. Припомняме, че месечното му възнаграждение е 2 500 лева и беше вдигнато с 300 лв., спрямо предишния градоначалник Красимир Мирев по настояване на Емил Димитров от Агродимекс, трети мандат съветник от БСП.

Калоян Митев

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 31 Август 2018 11:13
  Кметът на Видин реши да се прави на селски педагог, вместо да види срамните си решения за града!

  Време е Огнян Ценков да научи, че Общинският съвет не е хор, който да му приглася в тихите усвоявания, гръмките празни фрази и в бездарните предложения, които после той и неговата администрация превръщат в срамни решения, пише общинският съветник от крайдунавския град Росица Кирова

 • Петък, 31 Август 2018 11:13
  БСП: Борисов стигна до абсурда като председател на ГЕРБ с нареждането кмет да не изпълнява решение на общинските си съветници

  Общинските съветници на БСП в Царево са гласували против строежа в защитената територия. „Разпореждането“ на Борисов да бъде спряно решението на местния парламент за строеж в защитената територия край плаж „Силистар“ е поредният му опит да се измъкне от неудобните въпроси чии интереси обслужват представителите на ГЕРБ на всички нива във властта – на държавата и хората или на частни бизнес интереси.

 • Петък, 31 Август 2018 11:13
  Промяна в държавата? Абсурд, когато учителките са първи кукли на снимките с властта

  Премиерът Бойко Борисов посети Търговище и Шумен миналата седмица. Беше и в Първо основно училище "Христо Ботев", където провери как вървят ремонтите след пожара в сградата. Политолози, социолози, коментатори не спират да говорят как трябва да се промени системата. След хиляди думи обикновено рецептата винаги е една - в образованието му е майката! 

  Какво образование обаче получават например децата в ОУ "Христо Ботев" в Търговище, което е малка част от огромната представителна извадка на някои учители в страната? Родна картинка - директорът на училището обикаля с премиера и му показва как кипи трудът, учителките чакат министър-председателя с букетче гербери, асфалтира се дворът с излъскана машина, за да се види размаха на общината, Бойко Борисов не спира да прегръща кмета Дарин Димитров, областният управител Митко Стайков декламира за постиженията и бъдещите идеи като на Априлски пленум на БКП, а анализатори продължават да ни разказват как ще се оправим чрез просвета. 

  Това не е частен случай, а обикновена обиколка на премиера из страната. По подобен начин всъщност се държат с родните политици повечето хора от държавната администрация. При Борисов се оплакват колко е не искат да идва Нинова, при Нинова - колко няма пари при Борисов, пред Волен плюят по Валери, а пред Валери - цялата държава. Учителките от "Христо Ботев" са само пример, който потвърждава тезата на политолози и социолози, които без да правят сложни сметки с анкети от 1000 души, могат да си направят равносметка защо няма промяна. Защо проблемът им с кофти образованието у нас все е на първи план и все няма решение. 

  Ако още като малък гледаш как класната ти се снима с Бойко, как му подаряват цветя, как трябва да ти купят нови дрешки, защото идва премиерът, как трябва да се държиш прилично, да не говориш, да не вдигаш шум, камо ли да се уригнеш или още по-тежки провинения... Така се възпитават деца, които един ден ще ви определят бъдещето и някои от тях ще ви повтарят за лошото образование и за глупавите нови анализатори, които пак ще повтарят колко е лошо образованието, чиято жертва са станали. Времената, колкото и да звучи банално, все повече приличат на соца и на мутренската ера на прехода, когато вождовете се посрещаха с префънцунени стихчета за Георги Димитров и букетчета за закичени със злато батковци. Следващия път, когато учителите излязат на протест, нека първо да си извадят селфитата с властта. Която и да е била тя! 

  Михаил Йорданов

Оставете коментар