Сряда, 24 Април 2019
Петък, 31 Август 2018 11:13

Бивш общински съветник прати сигнал до ЦИК срещу кмет от ГЕРБ на областен град, иска оставката му

Гинекологът преглежда пациентки, след като преди това приема в другия си кабинет в общината граждани и решава проблемите на Търговище.

Бившият общински съветник от СДС в Търговище Красимир Русев поиска оставката на кмета Дарин Димитров в областния град. Той сезира със сигнал Централната избирателна комисия и Регионалната комисия, че градоначалника системно след работното си време продължава да работи като гинеколог и да приема пациентки в кабинета си в града.

„Въпреки обществените очаквания, а и нещо много по-важно – Законовите изисквания за това, д-р Дарин Димитров продължи да съвместява работата си като кмет на общината с дейността си на изпълнител на частна специализирана извънболнична медицинска помощ като управител на „ИПСМП по АГ – Д-р Дарин Димитров“ по договор с НЗОК през цялото това време, включително до ден днешен!“, се казва в сигнала до ЦИК.
„В тази връзка аз винаги съм считал и твърдял, че по този начин д-р Димитров вече трета година допуска едно много грубо несъобразяване с действащите ограничения на чл. 41, ал. 1 на ЗМСМА, с които на практика се забранява на кмета на общината една сериозна несъвместимост“, пише още Русев.

Спрямо законовите разпоредби той призовава ЦИК да си свръши работата и да санкционира по закон градоначалника с предсрочно освобождаване. Русев допълни пред BIG5, че за 33 месеца кметът на Търговище е заработил допълнително 38 572 лв. от частната си практика. Освен кмет на община Търговище и гинеколог, той е бил народен представител от парламентарната група на ГЕРБ в 42-то и 43-то народно събрание. Припомняме, че месечното му възнаграждение е 2 500 лева и беше вдигнато с 300 лв., спрямо предишния градоначалник Красимир Мирев по настояване на Емил Димитров от Агродимекс, трети мандат съветник от БСП.

Калоян Митев

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар