Вторник, 23 Април 2019
Сряда, 15 Август 2018 14:24

Проектът „Лятна младежка асамблея за здравословно хранене” бе успешно реализиран

На пресконференция днес бяха отчетени резултатите от него

Днес се проведе пресконференция по проект „Лятна младежка асамблея за здравословно хранене”, който бе осъществен с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта по НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ  ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА 2018г..

На същата бе представен успешно реализирания проект и резултатите от него.

Проектът бе изпълняван от фондация “Свобода от страха”съвместно с Жени Калканджиева и други известни лица, като целта му е да се акцентира върху воденето на здравословен начин на живот, чрез повишаването им на културата за здравословно хранене и реализирането на дейности с превантивен характер срещу заисимостта от „джънк“ храните, станали неразделна част от младежкото ежедневие. 

Дейностите се осъществиха на 3-дневен форум в периода 15 – 17.06.2018г.  в гр.Хисаря и събраха 50 младежи на възраст 15-29 години. Участниците придобиха познания за негативните последици от храненето с вредни храни, за разпознаване на вредните и полезни храни и за значението им относно поддържането на здравословно тегло, за което помогнаха и  две известни за широката общественост лица - Енджи Касабие и Кали, които бяха посланици на здравословното хранене.

Целевата група млади хора получиха брандирани тениски и шапки, брошури и други материали, целящи популяризиране и информиране на дейностите по време на проекта.

За да могат предходните дейности да получат своята устойчивост и добавена стойност, както и за да се постигне дълготраен ефект, бе заснет и специализиран клип по темата,спомагащ по-голямо въздействие, което ще окажат изказванията и посланията, които отправят известните лица на него.

BIG5.BG

Оставете коментар