Четвъртък, 17 Януари 2019
Вторник, 11 Септември 2018 11:25

Психично болен от турски произход разбил мюсюлманските гробове в Добрич

Психиатрично болен мъж от турски произход е потрошил мюсюлманските надгробни плочи в частта на турските гробища в града, съобщи "Фокус“. Случаят, станал навръх Деня на Съединението на княжество България с Източна Румелия, бе причина от Главното мюфтийство да излезе с декларация, в която осъжда ислямофобията и призова държавните институции да предприемат адекватни и незабавни действия по задържането и наказването на извършителите на вандалския акт.

Обвиненият за престъплението мъж е психиатрично болен и случаят не е свързан с противопоставяне между религиите. Извършителят на вандалския акт е настанен в лечебно заведение, където ще бъде изследван.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 11 Септември 2018 11:25
  Запалиха коли на свидетели по делото "Суджукгейт"

  В хода на разследването свидетели твърдяха, че са били подложени на заплахи да не дават показания срещу бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов

 • Вторник, 11 Септември 2018 11:25
  В Добрич и Стара Загора отново протестират срещу високите цени на горивата

  Поредни протести срещу високите цени на горивата и лошото им качество се провеждат в днес в Добрич и Стара Загора.

  В Добрич 150 автомобила се включиха в автошествието. Включиха се и мотоклубовете в града.

  С автошествие протестиращите казват „Не” на постоянно увеличаващите се цени на горивата у нас.

  Колоната от автомобили премина по три от основните булеварди в града, като крайната точка е изходът за Варна.

  Според недоволните, цените у нас са необосновано високи, качеството на горивото е лошо, а много често се случва и да бъдат излъгани в количеството, което зареждат.

  Хората заявяват, че след като на световния пазар цената на барел петрол е между 70 и 80 долара, бензинът у нас трябва да е около 1.69 лв., дизелът – 1.79 лв. и газта – 0.80 лв. Протестиращите обявиха, че шествието ще бъде мирно, но шумно.

  Миналата седмица  старозагорци заявиха, че е недопустимо в съседните страни бензинът и дизелът да са на поносими цени, а у нас, в различните градове на едни и същи компании, бензиностанциите продават с разлика от 30-40 стотинки. И тази събота те отново са на протест.

 • Вторник, 11 Септември 2018 11:25
  Добрич настръхна: Танковете на Петър Младенов пристигнаха

  Хората от Добрич си спомниха за бившия президент Петър Младенов, който заплаши народа през 1989 г., че ще върне съветските танкове. Машините бяха докарани в града с локомотиви от Румъния. Жителеите на Северна България си отдъхна, след като разбраха, че танковете са "паркирани" за малко заради учение на НАТО, което включва преминаване през страната ни и в крайна сметка няма да се налага да се евакуират от Добруджа. Самите военни са озадачени от ученията и нямат обяснения защо са нужни подобни действия от съюзниците ни. След като обаче Тръмп за момент настръхна за Сирия и предупреди за нова световна война Русия, очевидно танковете може и да влязат в употеба, ако светът отново се побърка. В същото време страната ни няма самолети, подарихме танковете си на Македония и като цяло сме голи с пушки на рамо. Остава ни надеждата да не ни нападат, защото в подобна екстремна ситуация трябва да се молим Динко и Перата да ни спасяват със свински опашки, докато военният министър търка билетчета от лотарията, докато се моли да му се падне късметче за мирни времена. 

Оставете коментар