Сряда, 24 Октомври 2018
Понеделник, 17 Септември 2018 09:50

Провал: Борисов „открива“ училище, децата отиват в друга сграда за първия учебен ден

Бойко Борисов отиде да инспектира училище, негов кмет и верен директор го убедиха, че днес първият учебен ден ще започне нормално. Оказа се обаче, че децата трябва да учат на километър по-далече, заради ремонти. 

Бивши седесари продължават да напускат синята партия, да се присламчват към ГЕРБ и да застават до рамото на Бойко Борисов. Такъв е примерът и с Димитър Алексиев, който по времето на Иван Костов беше зам.-областен управител в Търговище. Той е известен и като вечния директор на най-котираното училище в града – „Христо Ботев“. От началото на прехода е директорът, за когото се говори, че е несменяем.
През август премиерът отиде в общината, за да инспектира как върви ремонтът на училището, което без малко да изгори. Благодарение на пожарникарите, само покривът се срути. Изгоря и кукленият театър в града. Според пожарникарите, огънят е пламнал заради небрежност на майстори и пазачи. Ремонтът възлизаше на 2, 8 млн. лв. без ДДС. Според изпълнителя, това е най-голямата сума, която се влага по подобни програми за ремонти на училища в страната. 

Премиерът, за когото коментатори твърдят, че е започнал да прави предизборни обиколки, отиде лично да инспектира как вървят ремонтните дейности. Директорът на училището Димитър Алексиев и кметът на града Дарин Димитров му показаха физкултурния салон, сградата, как кипят ремонтни дейности, но в крайна сметка на днешния първи учебен ден децата няма да ходят в центъра на школото, където са записани, а в сградата на старото Трето основно училище, което е близко до циганската махала.

Кметът и директорът на училището показваха валяци, които правят игрището на Борисов, не даваха да падне и косъм от сградата, обещаваха, че на първия учебен ден учениците ще влязат в „Принстън“, но това така и не се случи.

Димитър Алексиев е вечният директор на училище „Христо Ботев“. Бившият заместник в областта е сред най-видните седесари като зам.-председател на партията в града. След като Иван Костов разби партията, Алексиев остана лоялен на тогавашния председател Надежда Михайлова, преди да прескочи в ГЕРБ преди 2 години. След загубата на изборите през 2001 г. на СДС, обаче прави нов опит да се задържи в областта от квотата на ДПС като зам.-областен управител. Тогава на власт идва НДСВ и местният депутат в Търговище д-р Стамен Стаменов му изважда червен картон от поста.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 17 Септември 2018 09:50
  БСП се готви за предсрочни избори, обяви Борисов за безсилен и иска изслушване на Симеонов

  „В деловодството на НС внесохме искане за изслушване на Валери Симеонов утре, като първа точка от дневния ред на парламентарното заседание. Оттук нататък БСП е в стройна и бърза организация по подготовка за предсрочни избори”, съобщиха от пресцентъра на левицата.

  „Максимално бързо ще провеждаме срещи за „Визия за България”, за да я конкретизираме и превърнем в конкретна предизборна програма и ангажименти, ясни и категорични обещания към хората, които ще станат действия”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

  „През годините с Бойко Борисов сме били сериозни политически опоненти. Не мога да не призная, че през това време е изглеждал като човек, който владее ситуацията, има всякакви механизми да овладява всякакви кризи. Сега за първи път ми изглежда безсилен и безпомощен като премиер да реши проблема.” - така Корнелия Нинова коментира отказа на Валери Симеонов да подаде оставка.

  Нинова припомни, че досега Борисов е прехвърлял проблемите на Красимир Каракачанов и на Волен Сидеров, което според нея „не е нито лидерско, нито премиерско”.

  „Когато държавата ти е в такава криза и обществото е настръхнало, изглежда зле да си безсилен и да не можеш да се справиш със ситуацията. Да се внушава, че цялата конструкция и бъдеще на правителството виси на оставката на Симеонов, е израз на пълно безсилие и е тревожно за България”, каза още тя.

  Нинова припомни думите на премиера, че ако вицепремиерът подаде оставка, щяло да настане хаос и коментира, че по-голям хаос от този, в момента, няма как да настане.

 • Понеделник, 17 Септември 2018 09:50
  „Единни за промяна“: Борисов, вместо да се извинява, да поиска оставката на Симеонов

  Гражданско обединение „Единни за промяна“ също призова за незабавната оставка на вицепремиера Валери Симеонов.

  ”Подигравката с болката на майките на деца с увреждания и потъпкването на тяхното достойнство може да си позволи само някой уличен бандит или човек с напълно разрушена ценностна и морална система. Такива хора обаче не трябва да управляват процесите в една демократична държава. Такива хора не трябва да имат достъп до власт, а държавата трябва да се погрижи и да им даде възможност, с адекватни социални мерки, да се лекуват. Да лекуват цинизма, арогантността, злобата си, защото те са отрова, която трови, както самите тях, така и цялото общество”, пише в позиция гражданското обединение.

  От „Единни за промяна” настояват за незабавната оставка на Валери Симеонов. Според тях поведението му е не само арогантно и грозно, но буди и изключителна тъга у всички, тъй като е „индикатор за моралния упадък на цял един народ”.

  „С какво ще бъдем по-различни от Валери Симеонов, ако се съгласим такъв човек да управлява България? Призоваваме министър-председателя Бойко Борисов, вместо да се извинява от името на Валери Симеонов, да направи единственото правилно нещо – да поиска оставката му. Защото в противен случай за българските граждани ще бъде ясно едно – поведението на Валери Симеонов е пълно отражение на управленските практики и управленския морал на това правителство, което застава зад него”, категорични са в позицията си от „Единни за промяна”.

  Гражданската организация подкрепя изцяло искането на българските майки на деца с увреждания за оставка на Валери Симеонов и категорично заявява, че поведението, което той продължава да демонстрира, позори българския народ.

 • Понеделник, 17 Септември 2018 09:50
  Нинова: Думите на Борисов са по-цинични и от тези на Симеонов

  "По-голям хаос от това, което сега прави Борисов, няма как да има. Между състраданието към болни деца и съпричастието към мъката на майките, от една страна, и властта и парите – от друга, той избра властта и парите. По този начин той подкрепя казаното от вицепремиера". Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова в социалната мрежа по повод изявлението на Борисов от Дубай, че ако поиска оставката на Валери Симеонов, ще падне цялото правителство, ще настъпи „тежка катастрофа”, „ще се счупи цялата конструкция” и ще се „хвърли държавата в хаос”.

  Ето целият текст на Корнелия Нинова:

   „Думите на Борисов са по-цинични и от тези на Симеонов. Днес той заяви, че няма да поиска оставката му, защото ще падне правителството.

  Между състраданието към болни деца и съпричастието към мъката на майките, от една страна, и властта и парите – от друга, той избра властта и парите. По този начин той подкрепя казаното от вицепремиера.

  Всъщност, казаното от Симеонов изкара на показ истинското лице на Борисов.

  За тези хора няма нищо свято – нито майчинството, нито болката на дете. За тях е важно само да са на власт и да си разпределят постове и поръчки.

  Премиерът отново погазва всякакви етични и конституционни правила, твърдейки, че ако не управлява той, ако президентът Радев направи служебен кабинет, ще последва хаос.

  Това е ред, установен от Конституцията и законите на страната, това е част от правовата държава. 

  По-голям хаос от това, което сега прави Борисов, няма как да има.”

  Корнелия Нинова, фейсбук

Оставете коментар