Вторник, 18 Юни 2019
Понеделник, 08 Октомври 2018 18:22

Корнелия Нинова: Вотът на недоверие ще бъде внесен след срещи с пациентски и лекарски организации

Пловдивската организация на левицата ще решава съдбата на Гергов

БСП започва извънпарламентарни консултации по вота на недоверие в здравеопазването. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в централата на партията.

Нинова обясни, че след заседание на изпълнителното бюро на БСП станало ясно, че вотът на недоверие в здравеопазването не трябва да се внесе през настоящата седмица, а да се започне с извънпарламентарни консултации.

През седмицата ще има среща с пациентски организации, лекарския съюз, общопрактикуващи лекари и всички хора, които са засегнати от бъдещата реформа, предложена от ГЕРБ.

"Ние искаме да обясним нашата визия за здравеопазването такава, каквато е представена във "Визия за България", поясни Нинова.

Най-вероятно другия понеделник вотът на недоверие ще бъде внесен в Народното събрание.

Още веднъж Корнелия Нинова посочи, че коалицията е изчерпана и евъпрос на време ГЕРБ да си отидат от властта.

"ДПС излиза с алтернатива, има своите права, в което няма нищо лошо. Няма сближаване с нашите тези", коментира Нинова въпрос дали ще търсят подкрепата за вота на недоверие в останалата част от опозицията в Народното събрание.

Нинова отрече да има сближаване на позициите и между БСП и Патриотите, като припомни изказване на Волен Сидеров против вота на недоверие, който готвят социалистите.

Във връзка със сделката на Георги Гергов с ГЕРБ във Варна, Нинова заяви, че БСП не стига само до порицание. „Нашите общински съветници не гласуваха това предложение в общината. Мисля, че бяха единствените, които бяха против и въздържали се. Ние не спираме с думи, а показваме с действия, че не одобряваме такъв тип сделки. Що се отнася до партийни сделки и решения пак в името на свободата и на свободните решения, включително и в нашата партия, съдбата на Георги Гергов е в ръцете на Пловдивската организация“, каза Нинова и подчерта, че мнения отгоре не се налагат.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар