Четвъртък, 23 Май 2019
Вторник, 09 Октомври 2018 17:25

Нарочна грешка ли е? Европейската комисия обедини Косово и Албания

Европейската комисия "обедини" Косово и Албания в разписанието за дейностите на еврокомисарите за тази седмица, пише косовският в. "Коха диторе", цитиран от Танюг и БТА.

В плана за седмицата е посочено, че еврокомисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел ще посети "Прищина, Албания, на 12 октомври".

По-нататък пише с кои официални представители ще се срещне Габриел в Прищина, чието местонахождение според ЕК е в Албания.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 09 Октомври 2018 17:25
  Сергей Станишев: Има реален шанс президентът на ЕК да е социалист

  Десните разрушиха социалната тъкан на много общества и ги доведоха до бедност

 • Вторник, 09 Октомври 2018 17:25
  Йончева: У нас се случва един герберски капитализъм

   

  Водачите на листите на ГЕРБ и на "БСП за България" Мария Габриел и Елена Йончева кръстосаха саби ожесточено още в началото на предизборния си дебат по Нова телевизия. Те влязоха в спор, отговаряйки още на първия въпрос - за атаките към премиери и президента, че участват в предизборната кампания.

  Йончева показа разпечатка от сайта на ГЕРБ, където пише, че премиерът е шеф на предизборния щаб на коалицията, което е в нарушение на Закона за администрацията. Затова социалистите искат да излезе в отпуск по време на кампанията: "Бойко Борисов е председател на предизборен щаб на ГЕРБ. Това е нарушение. Но от ГЕРБ винаги постъпват така, когато погазят закона - атакуват опонентите си, за да замажат нарушението. Организираната престъпност се е сляла с държавата и президентът трябва да бъде коректив."

  Габриел репликира, че премиерът не е шеф на предизборния щам и от своя страна атакува президента Радев, че има политически пристрастия към БСП.

  "Моята битка в последните две години е с несправедливостта и бедността в България. Ние сме член на ЕС от 12 години и за съжаление ни най-малко не сме се доближили до нивото на живот на другите държави членки на ЕС. Корупцията е основния проблем. Тук се наляха милиарди, а българските граждани продължават в живеят в бедност. Това сочи доклад на ЕК. Там ясно е написано, че над 40% от българите живеят на прага на бедността и сигналите за корупция са срещу висшите политици в България", разкри Йончева.

 • Вторник, 09 Октомври 2018 17:25
  БСК е подала жалба до ЕК заради таксите за третиране на отпадъците

  Димитър Бранков: Ще настояваме отново за отмяна на действието, включително и на новите изменения в закона, тъй като те дават основание да не бъде приложен принципът „замърсителят плаща“ в определени случаи

Оставете коментар