Петък, 19 Октомври 2018
Сряда, 10 Октомври 2018 14:07

Румен Петков: Сигурността на пътя не може да стане с постоянни кръпки в закона

Най-лошият показател, който ясно говори за неспособността на институциите да намират решение на проблема с войната на пътя е, че само тази година шест пъти вече е променян Законът за движение по пътищата. Това каза председателят на АБВ Румен Петков по време на Международната конференция на тема: „Пътната безопасност – елемент от националната сигурност“, организирана от Института за пътна безопасност, съобщиха от пресцентъра на АБВ.

„Практиката в цяла Европа показва, че първо трябва да се направи сериозен и цялостен анализ на причините, които водят до толкова много леки и тежки пътнотранспортни произшествия у нас. След това вече трябва да се предприемат и мерки по въвеждането на съответните нормативни и поднормативни актове и чак след това да се преминава към структурни промени. За това силно препоръчвам на българските институции да не тичат пред вятъра и да не спекулираме с човешката трагедия, а да търсим трайно решение, което няма да има конюнктурен характер. Решение, което няма да бъде подлагано на непрекъснати допълнителни промени, които създават усещането за несигурност у хората и недоверие към възможностите на държавата да се справя с проблемите, които са на дневен ред за обществото в България“, заяви още Петков.

Дебатът за повишаване на пътната безопасност тече повече от една година, a активната му работа за намаляване на пътно-транспортните произшествия и жертвите на пътя започва през 2003 г.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 10 Октомври 2018 14:07
  Когато и да затворят посолствата, които се произнесоха за бруталното престъпление, все ще е късно

  Едно брутално престъпление направи България център на вниманието на европейските и световни институции, но не с друго, а с опитите за грозна политическа спекулация на несъстоятелни общественици и политици.

  Подобни прояви водят до насаждането на отвращение към обединена Европа и нейните институции. По темата с това брутално престъпление, тази човешка трагедия, се произнесоха и някой посолства на чужди държави в България.

  Мнението ми е, че когато и да бъдат затворени те, все ще сме закъснели.

  Напред с майка България!

  Румен Петков, фейсбук

 • Сряда, 10 Октомври 2018 14:07
  Румен Петков: Столтенберг, Меркел, Макрон и Хан отвратиха македонците от “западната” им перспектива

  Списък на “факторите”, мотивирали 80% от македонските граждани, да не подкрепят евроатлантическата перспектива:

  Йенс Столтенберг (ген. секретар на НАТО),

  Ангела Меркел,

  Доналд Тръмп,

  Джеймс Матис (секретар по отбраната на САЩ),

  Уес Мичъл (ДД на САЩ),

  Йоханес Хан (ЕК),

  Федерика Могерини (ЕК),

  Еманюел Макрон,

  Жан Аселборн (МВнР на Люксембург),

  Себастиян Курц (канцлер на Австрия),

  Хайко Маас (МВнР на Германия).

  Всички те съумяха да отвратят македонците от “западната” им перспектива. Като най-нагли от тях са Хан и Столтенберг, които поздравиха македонците за резултата от референдума. 

  Преди 2 години предупредих, че тази лъжа и наглост отвращава и прави тази конструкция на ЕС и НАТО много спорни. Сблъсъкът между Сърбия и Косово демонстрира, че всеядността на НАТО и ЕС са дълбоко вредни.

  Румен Петков, Фейсбук

 • Сряда, 10 Октомври 2018 14:07
  Лидерът на АБВ Румен Петков: Държавата трябва да защити своите граждани, които са спазили закона!

  Фалиралата застрахователна кипърска компания "Олимпик" остави близо 250 хиляди шофьори с невалидни застраховки "Гражданска отговорност". Оказа се, че потърпевши са и "Пирогов" и още три общински болници в Пловдив.

Оставете коментар