Петък, 13 Декември 2019
Сряда, 24 Октомври 2018 12:03

„Атака” очаква нов развой в ОП след извинението на Симеонов

Трусовете в Обединените патриоти няма да спънат голямата коалиция и кабинета, смятат от "Атака".

"Не намирам, че това е залогът, не е препъникамъкът пред управлението на страната, не би следвало, независимо от остротата, с която беше поставен този въпрос, това не е от съществено значение за хода на управлението в период, в който предстои приемането на бюджета", коментира Явор Нотев след вота на недоверие.

Според него предстои задължително нова среща в Обединени патриоти, евентуално сваляне на напрежението и нов развой в отношенията в малката коалиция. Въпреки тази прогноза, той е категоричен, че Волен Сидеров няма да отстъпи от оценката си за казаното от Валери Симеонов по адрес на майките на деца с увреждания.
"Научавам, че Валери Симеонов е заявил своето извинение публично, по време, когато тече дебатът в залата. Струва ми се, че това е ново обстоятелство, което ще бъде обсъдено във връзка с отношенията в коалицията и решенията за по-нататъшните действия", отчете Нотев.

Не можел да коментира обаче дали това ще доведе до оттеглянето на искането за оставка от страна на "Атака" и до връщане на доверието пък от страна на НФСБ по отношение на Волен Сидеров. "Несъмнено, дали ще бъде във формата коалиционен съвет, дали ще бъде среща на лидерите и на цялата ПГ, предстои такова решаване, няма как да се подмине такъв важен въпрос, който е злободневен", добави Нотев.

Той обаче подчерта, че двата казуса не са идентични, защото думите на Симеонов са засегнали по непростим начин цялото общество, а снетото доверие от Сидеров е било в разрез с правилника на групата и с коалиционното споразумение.

"Не е проведено общо заседание на групата, която да коментира качествата като председател на Волен Сидеров", напомни неговият депутат. Снетото доверие от депутатите на Валери Симеонов по-скоро било само знак за позицията на тази партия. "По-скоро ще се търси решение в избягване за в бъдеще на подобни скандални изказвания, независимо от темата", добави той.

Източник: Канал 3

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 24 Октомври 2018 12:03
  Сидеров: Не съм част от управлението!

  Каракачанов има две детски мечти – да бъде министър на отбраната, другата е да измести АТАКА и Волен, която няма да се сбъдне, категоричен е партийният лидер.

  Да си част от управлението, означава да взимаш решения. Как да съм част от управленската коалиция, като не участвам в нея по никакъв начин. Нито участвам в Коалиционен съвет, който взима решения и който казва какво да се гласува в парламента, нито по някакъв начин съм търсен за каквито и да било решения. Нямам участие във властта! Това заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров в предаването „Плюс-минус” по Нова ТВ.

  „Става дума за решения, които засягат живота на много хора”, коментира той. Сидеров посочи, че пенсиите не бяха вдигнати на 300 лв., за сметка на партийните субсидии, за които НФСБ и ВМРО изнудиха ГЕРБ.

 • Сряда, 24 Октомври 2018 12:03
  Сидеров: Каракачанов и Симеонов изнудиха ГЕРБ за пари за партиите си, вместо за пенсии

  Красимир Каракачанов и Валери Симеонов са измамници и изнудвачи. Те измамиха своите избиратели и изнудиха ГЕРБ и премиера Борисов да си върнат партийната субсидия, но не изнудиха минималната пенсия да стане 300 лв.

 • Сряда, 24 Октомври 2018 12:03
  Караянчева потъпка свободата на словото, отказа достъп на АЛФА ТВ

  Това на практика означава, че е спрян достъпът на телевизията на "Атака" до една от най-важните институции в България

Оставете коментар