Понеделник, 21 Януари 2019
Петък, 26 Октомври 2018 14:12

Погнаха и Баневи за финансови машинации

Разследването е свързано с дейността на приватизирания завод „Полимери“ АД

Специализираната прокуратура разследва дейността на приватизирания завод „Полимери“ АД, съобщиха от пресцентъра на Апелативна специализирана прокуратура.

Следователи от Отдел „Следствен“ на Специализирана прокуратура извършват процесуално-следствени действия на адреси в София и страната - претърсвания и изземвания, обиски на лица и разпити на свидетели в рамките на образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 321, ал. 6, чл. 255, 253, 212 и 203 от Наказателния кодекс.

Разследването е свързано с дейността на приватизирания завод „Полимери“ АД.

По непотвърдена информация бизнесменът и съпругата му са задържани днес във Франция.

 „В момента тече операция под ръководството на Специализираната прокуратура. Не мога да давам повече информация. Предполагам, че колегите от МВР и Специализираната прокуратура ще информират, когато това е възможно. Наистина не мога да давам информация на този етап. Операцията е в ход.” Това каза по-късно пред журналисти в парламента министърът на вътрешните работи Младен Маринов за разследването на „Полимери“.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 26 Октомври 2018 14:12
  Иван Гешев: Банев тайно е общувал с руски лобисти от ареста

  Според зам.-главния прокурор, Банев вкарал телефон в килията си чрез кутия за натурален сок, а руски лобисти му предлагали сформиране на евразийска народна партия в България.  Обиските в адвокатски кантори били заради олигарх, Гешев и тук открива руска връзка. Зад Десислава Иванчева стои политическо-медийна групировка, заяви още държавният обвинител.

  Обвиненият в източването на приватизирани предприятия бизнесмен Николай Банев е комуникирал тайно от ареста с руски лобисти, с които заедно са планирали медийна и политическа кампания в негова защита. Това обяви в студиото на bTV  зам.-главният прокурор Иван Гешев.

  „Г-н Банев не може да предизвика съчувствие в мен, преди няколко дни в килията му в кутия от натурален сок беше намерен телефон, какъвто няма право да ползва в ареста. Извадена е експертиза и се вижда комуникация с руски лобисти, неофициални представители на руската държава”, посочи обвинителят.

  По думите му в съобщенията било коментирано създаването на Евразийска народна партия в България, която да защитава чужди интереси, като срещу това Банев и семейството му трябвало да получат убежище в Русия, адвокатска защита в Страсбург, медийна кампания в негова подкрепа и „хибридна война” срещу прокуратурата, която да започне от „конкретен известен български журналист”.

 • Петък, 26 Октомври 2018 14:12
  Свидетел по „Суджукгейт” получил заплаха за живота си

  Досъдебното производство срещу Живко Мартинов от ГЕРБ е във финална фаза

 • Петък, 26 Октомври 2018 14:12
  Банев в съда: Всичко прилича на селска вечеринка!

  Към делото се приобщава нов том, стана ясно минути след началото на заседанието

Оставете коментар