Петък, 25 Септември 2020

Вторник, 30 Октомври 2018 13:09

Бенчо Бенчев се завърна в Общинския съвет в Бургас , но като независим

БСП се разграничи от него, Бенчев е убеден в невинноста

Общинският съветник Бенчо Бенчев, който до август т.г. бе зам.-председател на местния парламент, се завърна в ОбС - Бургас, пише Флагман.бг. 
След избухването на скандала през август, когато Бенчев бе задържан заедно с Димитър Желязков – Митьо Очите в Истанбул, той не участваше в заседанията на ОбС. 

Колегите му от БСП се разграничиха от него, което доведе до неговото оттегляне от зам.-председателското място, което заемаше по квотен принцип.
В последните два месеца Бенчев имаше известни здравословни проблеми, които му попречиха да присъства на заседанията на ОбС. През октомври той бе на едно от заседанията на постоянните комисии, което даде индикации, че ще се завърне и в заседателна зала. 

Новото място на Бенчев е при общинските съветници без група – на последния ред до АБВ и ДПС, в непосредствена близост до групата на Реформаторския блок.

Дълго време имаше съмнения, че Бенчев ще се оттегли от ОбС, но сега той разсея слуховете по категоричен начин.

Бенчев е убеден в невинноста си и готов да изчисти името си.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 30 Октомври 2018 13:09
  БСП ще проведе 50-и юбилеен Конгрес

  На 26.09.2020г. /събота/ и 27.09.2020 г. /неделя/, в зала 1 на НДК, ще се проведе 50-ият Конгрес на БСП.  Събитието ще започне в 10.00 ч. на 26.09.2020 г. и се очаква да присъстват над 500 гости - близо 40 представители на дипломатическия корпус, кметове, интелектуалци, хора на науката и културата, депутати от Великото Народно събрание, представители на парламентарната група на “БСП за България”, евродепутати, общински и областни председатели на БСП от цялата страна. Акредитирани за отразяването на Конгреса са 78 журналисти от страната и чужбина.

 • Вторник, 30 Октомври 2018 13:09
  Мъж заплаши с пистолет лекар в болница в Бургас

  Задържаха 58-годишен мъж, държал се агресивно и отправял заплахи с пистолет към лекар в частна болница в Бургас, съобщиха от полицията.

 • Вторник, 30 Октомври 2018 13:09
  Румен Овчаров: Купените гласове няма да стигнат за победа на ГЕРБ

  Нинова направи БСП най-модерната и най-демократичната партия;

  Някой има интерес от дълбаенето на противоречия между БСП и Румен Радев

Оставете коментар