Понеделник, 20 Май 2019
Сряда, 31 Октомври 2018 15:22

Цветанов в защита на Каракачанов и Симеонов

Искането на оставката на Симеонов от страна на опозицията било „право на политическа позиция”.

Лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов защити коалиционния партньор Обединени патриоти и по-конкретно ВМРО за скандала с търговията с български паспорти и корупцията в Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ).

В отговор на въпрос за политическата отговорност, Цветанов даде да се разбере, че вицепремиерът и лидер на войводите Красимир Каракачанов не е отговорен за незаконната търговия с българското гражданство, а тъкмо напротив - подкрепя разследването, съобщи Канал 3.

"Когато един вицепремиер не осуетява и подкрепя институциите да си свършат работата, смятате ли, че това е политическо дезертиране от проблема?", застана зад него Цветанов.

По повод поисканата оставка на Валери Симеонов от страна на ДПС и заради скандала в ДАБЧ, тъй като е ресорен вицепремиер, лидерът на депутатите от ГЕРБ заяви, че всяка една от парламентарните сили има право на своята политическа позиция.

Цветанов подчерта, че управляващите винаги толерират подобни разследвания за корупция от страна на разследващите органи винаги, когато има събрани достатъчно материали за това.

"И Краси Каракачанов, и Валери Симеонов, и всички, които са част от коалиционното ни управление, са били винаги за това институциите да си свършат работата и там, където има съмнение за корупция, всички тези сигнали да бъдат проверени. От тази гледна точка има много ясно изразена политическа воля", заключи зам.-председателят на ГЕРБ.

В отговор на въпроса на ДПС защо още няма създадена анкетна комисия по искането на движението във връзка със скандала с българско гражданството, раздадено и на престъпни елементи, въпреки че подписите са събрани още през лятото, Цветанов отвърна с въпрос: И аз питам това. Цветанов добави, че и депутати от ГЕРБ и ОП са подписали това искане, а по-рано стана ясно, че само от БСП не са сложили подписите си.Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар