Сряда, 21 Ноември 2018
Сряда, 31 Октомври 2018 15:22

Цветанов в защита на Каракачанов и Симеонов

Искането на оставката на Симеонов от страна на опозицията било „право на политическа позиция”.

Лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов защити коалиционния партньор Обединени патриоти и по-конкретно ВМРО за скандала с търговията с български паспорти и корупцията в Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ).

В отговор на въпрос за политическата отговорност, Цветанов даде да се разбере, че вицепремиерът и лидер на войводите Красимир Каракачанов не е отговорен за незаконната търговия с българското гражданство, а тъкмо напротив - подкрепя разследването, съобщи Канал 3.

"Когато един вицепремиер не осуетява и подкрепя институциите да си свършат работата, смятате ли, че това е политическо дезертиране от проблема?", застана зад него Цветанов.

По повод поисканата оставка на Валери Симеонов от страна на ДПС и заради скандала в ДАБЧ, тъй като е ресорен вицепремиер, лидерът на депутатите от ГЕРБ заяви, че всяка една от парламентарните сили има право на своята политическа позиция.

Цветанов подчерта, че управляващите винаги толерират подобни разследвания за корупция от страна на разследващите органи винаги, когато има събрани достатъчно материали за това.

"И Краси Каракачанов, и Валери Симеонов, и всички, които са част от коалиционното ни управление, са били винаги за това институциите да си свършат работата и там, където има съмнение за корупция, всички тези сигнали да бъдат проверени. От тази гледна точка има много ясно изразена политическа воля", заключи зам.-председателят на ГЕРБ.

В отговор на въпроса на ДПС защо още няма създадена анкетна комисия по искането на движението във връзка със скандала с българско гражданството, раздадено и на престъпни елементи, въпреки че подписите са събрани още през лятото, Цветанов отвърна с въпрос: И аз питам това. Цветанов добави, че и депутати от ГЕРБ и ОП са подписали това искане, а по-рано стана ясно, че само от БСП не са сложили подписите си.Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 31 Октомври 2018 15:22
  СКАНДАЛ! Валери Симеонов готви своя любовница за вицепремиер! Борисов е подписал предложението!

  Наглостта на управляващите „патриоти” е неизчерпаема. След като трима представители на НФСБ, начело с лидера си обиждаха дни наред българския народ, от вчера ни сервират и нова доза от разбиранията си за морал.

  Още с негласувана от парламента оставка, Валери Симеонов резервира държавния си пост, предлагайки за него своята любовница Мариана Николова. Бихме могли да считаме информацията за номинацията за достоверна, тъй като тя се появи първо във „Флагман” – сайтът на съпругата на съпартиеца на Симеонов – Валентин Касабов.

  Мариана Николова беше семпло представена като „досегашен началник на кабинета на Симеонов”, която „се ползва с изключително доверие в управляващата коалиция на премиера Бойко Борисов”.

  За мнозина русата претендентка за заместник-министър председател е неизвестна, сякаш е ново лице в политиката и администрацията. Тя обаче вече има своя опит в държавните дела.

  В държавната администрация Николова влиза като протеже на Николай Василев, твърдят източници на медията ни. След това като кадър на ДПС амбициозната дама се подвизаваше в Министерството на земеделието по времето на Мирослав Найденов и то като негова дясна ръка.

  Името й от това ведомство нашумя покрай разкриването на схема със заменки. Историята утихна, тъй като прокуратурата не видя кой стои в схемата с директните плащания и заменките. Тогава Николова е началник на правния отдел и през този отдел се отменят отказите за неправомерни плащания. Прокуратурата не видя кой срещу рушвет от минимум 30% придвижва тези откази за неправомерни плащания за ... плащане!

  Опитната в администрацията дама влезе това лято и в жълтите хроники с любителски снимки, направени на плажа на братя Диневи в „Св. Влас” (виж снимка на корицата), където се вижда, че споделя почивката си с Валери Симеонов.

  Днес, след 7-часов престой на коалиционен съвет, патриотите така и не излязоха пред медиите с изявление за съдбата на коалицията и евентуалния наследник на подалия оставка Симеонов.

  Вместо това, стана ясно, че Борисов вече е подписла официален документ, разкриващ кой отива на мястото на Валери Симеонов. Премиерът в писмо, публикувано в проправителствения сайт „Блиц”, предлага на председателя на Народното събрание персонални промени в МС, като Валери Симеонов бъде освободен, а на негово място бъде избрана Мариана Николова.

   

 • Сряда, 31 Октомври 2018 15:22
  Ще бяга ли Борисов като Груевски и Санадер? На Балканите има реваншизъм

  Борисов ще има съдбата на Иво Санадер (два мандата премиер на Хърватия).

  Ще го арестуват, обвинят и ще се измъкне в болница със сърдечна и хипертонична криза.

  После ще го пуснат под гаранция от 2,2 млн. долара (за Санадер беше толкова, за нашия ще е 500 хил. лева - 1 млн.).

  И ще го осъдят като Санадер по няколко обвинения на 10 години, ще излежи половината, ще го съдят и за нови обвинения после, както Санадер.

  Много хора ме мислят за мечтател, като ги приказвам тия неща. Аз съм реалист, на Балканите има реваншизъм.

  Балканите са пълни с партийни лидери и премиери с криминално минало, или крали на едро като станали премиери.

  Някои от тях изпопадаха, арестуваха ги, осъдиха ги.

  Сега Груевски, два мандата премиер като Санадер, бяга от затвора. Защото купил бронирана лимузина.

  Борисов от първия си мандат досега е купил поне 2 бронирани лимузини - да се пази, че бил застрашен. И се заканваше да поръча на Путин да му направи бронирана Лада Нива (ама не го направи).

  Има и свидетели какво точно си е поръчал, един ден ще излязат и ще се разприказват. А то неговото само лимузини да е...

  Само се чудя дали ще бяга като Груевски и Санадер или ще заеме театрална поза на несправедливо обвинен спасител на България. И сълзи ще пророни пред камерата.

  Предполагам втория вариант.

  Иван Бакалов, фейсбук

 • Сряда, 31 Октомври 2018 15:22
  Драми в Министерския съвет! Борисов заключи лидерите на патриотите, за да се разберат и помирят. След седем часа излязоха без изявление (обновена)

  Лидерите на "Обединените патриоти" (ОП) Красимир Каракачанов, Волен Сидеров и Валери Симеонов са били на среща в кабинета на Бойко Борисов по-рано днес. Премиерът прави усилия да подобри комуникацията между Волен Сидеров и Валери Симеонов, оставяйки ги сами, за да изяснят взаимоотношенията си. По неофициална информация те са останали заключени в кабинета му, а Красимир Каракачанов отиде на среща с иранския министър на отбраната, след което по-късно отново да се присъедини към другите двама партньори в ОП.

  Сидеров и Симеонов били заставени от Борисов да останат сами и да не напускат мястото, докато не намерят най-подходящо решение за оцеляване на голямата коалиция. Според източници на BIG5 премиерът е казал: „Не ме карайте да ви заключвам, ще ме извикате, когато сте готови”, а не е имало действително заключване. 

  Няма поводи за изявления. Няма проблеми в „Обединени патриоти”! Това каза лидерът на „Атака” на излизане от Министерски съвет  2 часа преди завършването на коалиционния съвет.

Оставете коментар