Вторник, 26 Май 2020

Неделя, 04 Ноември 2018 09:36

Деца и цивилни загинаха в Сирия при удари на САЩ

Поне 14 цивилни лица са убити при бомбардировки, които водената от САЩ коалиция е нанесла по последното укрепление на групировката „Ислямска държава“ в източна Сирия в събота, съобщава Франс прес. Сред тях има пет деца, които са загинали при въздушните удари срещу селата Хаджин, Суса и Ал-Шаафа в източната провинция Деир eз-Зор, съобщава Сирийската Обсерватория за права на човека.

"Вероятно броят на мъртвите ще се увеличи, защото много от ранените са сериозно засегнати," е обявил пред Франс прес ръководителят на Обсерваторията Рами Абдел Рахман. Той е добавил, че поне деветима джихадисти от „Ислямска държава“ също са убити.

От коалицията не са отговорили веднага за коментар, но британски наблюдател е казал, че ударите в този район са се увеличили след джихадистко нападение срещу база на коалицията недалеч от близкото село Ал- Бахра.

Смята се, че в района на Хаджин все още има около 2000 бойци. Общо повече от 360 000 души са загинали от началото на войната в Сирия през 2011 година, започнала след репресии на антиправителствени протести. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар