Вторник, 23 Април 2019
Сряда, 07 Ноември 2018 10:44

Крум Зарков: Създаде се съмнение за нагласен кворум

„Няколко секунди, след като 128 човека се преброиха, гласуваха 104. Създаденото съмнение може да бъде преодоляно не с викане в зала, а с провеждане на нова поименна проверка“, каза зам.-председателят на ПГ на левицата Крум Зарков. Според него се е създало съмнение, че председателят на Народното събрание Цвета Караянчева отмята в списъка без да гледа кой депутат е в зала по повод поименната проверка за наличие на кворум по предложение на ГЕРБ.

„Може да се прегледа записа и да се види, че имаше кворум – няма да си позволя такова нарушение”, отговори председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. „Гарантирам, че всяко едно прочетено име, имаше народен представител в зала“, каза Караянчева и обясни на БСП, че ако имат съмнения, могат да оставят депутат от групата си, който да следи как се брои кворумът. „Можете да прегледате видеозаписа и да видите, че имаше кворум. Няма да си позволя да направя такова нарушение“, заяви Караянчева.

В пленарна зала депутатите обсъждат окончателните промени в Закона за корпоративното подоходно облагане, свързани с данъка върху автомобилите.

След председателския съвет вчера управляващи и опозиция постигнаха консенсус първо да се гласуват окончателните промени в Закона за корпоративното подоходно облагане, а след това Бюджет 2019 на първо четене.

„Управляващите използват метода на тоягата – увеличават данъци”, каза депутатът от БСП Георги Гьоков по време на дебатите по промените в Закона за корпоративното подоходно облагане. „Ако въведете едни стимули за хората, които си купуват нови екологични коли, ще бъде съвсем друго. Вие ще сътворите една недопустима щета върху българина, върху този, който не може да си позволи да кара електрически коли, но се надявам местната власт да спре глупостите, които правите“, заяви още Гьоков . Според него е трябвало да се направи една оценка на въздействието на този законопроект.

Дебатите по законопроекта продължават.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар