Понеделник, 23 Септември 2019
Петък, 16 Ноември 2018 15:53

Държавата поиска отнемане на 2 400 000 лева от Трайчо Трайков

Бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма от първото правителство на Борисов не успял да докаже произхода на въпросната сума

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), е внесла искане в Софийския градски съд за отнемане на 2 400 000 лева от Трайчо Трайков.

Искането е внесено, след като Трайков не е успял да докаже произхода на голямата сума. Той попадна под ударите на закона след проверка, започнала в началото на 2017 г. Тогава КПКОНПИ откри несъответствие между декларираните доходи и активи и реалните му приходи
Антикорупционната комисия е проверила имуществото и доходите на Трайков през последните 10 г. До момента на Трайков, който бе и кандидат-президент от името на Реформаторския блок, бе наложен запор на 1/2 от апартамент, ателие, дворно място, паркомясто, акции, както и влогове и депозити.

Трайчо Трайков стана клиент на прокуратурата заради обвинението за приватизация на по-ниска от пазарната себестойност на държавната една трета от акциите на енергийния оператор ЕВН, докато той беше ресорен министър. Заедно с него обвинени по това производство са бизнесменът Иво Прокопиев и бившият министър на финансите Симеон Дянков. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар