Неделя, 18 Август 2019
Неделя, 18 Ноември 2018 10:45

Жълт код за сняг и дъжд е обявен в почти цяла България

Пътищата са проходими при зимни условия, уверяват от АПИ

В по-голямата част от страната ще се натрупа снежна покривка с дебелина до 10 см, а в южните и югоизточните райони се очаква дъжд до 20 литра на квадратен метър.

С приближаването на средиземноморски циклон от юг ще започнат валежи, които ще обхванат цялата страна. Те ще бъдат от сняг с изключение на югоизточна България. Очаква се да се образува снежна покривка, която ще бъде по-дебела в Предбалкана, Централна Северна България и високите полета на Западна България, съобщават от НИМХ.

С преминаването на циклона, в понеделник се очаква валежите от запад да спрат. Във вторник обаче идва нов циклон от югозапад, който ще доведе до нови валежи, но от дъжд. Най-ниските температури през следващите дни ще бъдат в Северна България. Очаква се дневните стойности да бъдат малко под 0 градуса.

Пътните настилки са предимно сухи, на места мокри, а по усойните и планински райони частично заледени, съобщават от АПИ. Проблемите участъци са обработени, а пътищата са проходими при зимни условия.

Слаб сняг вали в районите на Мездра; Тетевен и Априлци - област Ловеч; АМ "Хемус", АМ"Тракия", Пирдоп, Гълъбец, и Скравена - областС офия; Картела - област Пазарджик; Студенец - област Пловдив.

С намалена видимост поради мъгла са следните райони:

- до 50 м. в районите на Леденика - област Враца; Котел област Сливен; Антоново и Омуртаг област Търговище; АМ"Хемус" област София;

- до 100 м. в района Б.Слатина, Борован и Криводол област Враца; Троянския проход - област Ловеч; Г. Оряховица и Лясковец - област В.Търново.

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 18 Ноември 2018 10:45
  БСП: Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. В България магистрали няма, има само части от магистрали

  Днес трябваше да стартира тол системата, но това не се случи.

  Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски по време на пресконференция.

  „Темата, по която ще си поговорим в горещината на летния сезон, разбира се, е транспортът, който касае всеки един български гражданин и случващото се в държавата. Днес, на 16 август, трябваше да стартира в България работата на прословутата тол система. Днес трябваше всеки един преминаващ през България камион да заплаща за преминато разстояние. Вследствие на тези средства държавният бюджет, държавата, АПИ трябваше да събира пари, с които да ремонтира българските пътища. Какво констатираме на 16 август, вместо да имаме пътища, по които да могат да пътуват българските граждани, имаме участъци от магистрали. Цяла магистрала, работеща в България няма, имаме една магистрала към Българското Черноморие - „Тракия“, която вече поредна година е с ограничения за 90 км в час за движение“, заяви още Свиленски.

  По думите му другата магистрала е „Струма“, която е изгоряла. „За пожара на магистрала „Струма“ четири дни вие медиите и ние политиците ни занимават с прехвърляне на отговорности“, отчете Свиленски. По думите му всички институции ги обединява едно единствено име и един единствен човек - премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

 • Неделя, 18 Ноември 2018 10:45
  Жълт код за жеги в 16 области, екстремален индекс за пожари в 4

  Жълт код за високи температури е в сила за 16 области на страната за 10 август, сочи справка на сайта на НИМХ.

 • Неделя, 18 Ноември 2018 10:45
  Продажбата на е-винетки ще бъде затруднена на 29 юли

  От АПИ предупреждават за възможни рискове

Оставете коментар