Вторник, 31 Март 2020

Неделя, 18 Ноември 2018 15:01

Татяна Дончева: Протестите са ескалация от некомпетентността на ГЕРБ

„ГЕРБ нямат експертен капацитет на управление. Десетте години са ескалация на идването във властта на нахални, пробивни, некомпетентни, неграмотни, недоучени и т.н. люде”, заяви лидерът на Движение 21.

ГЕРБ нямат експертен капацитет на управление. Това каза в „Неделя  150“ на БНР Татяна Дончева - лидер на „Движение  21“.

Според нея протестите са ескалация, вследствие на некомпетентните решения  на управляващите: „Десетте години управление на ГЕРБ е ескалация на идването във властта на нахални, пробивни, некомпетентни, неграмотни, недоучени и т.н. люде... Тези грешки, които са идентифицирани досега от българското общество и заради  които протестите избухват, са заради въпиющи проблеми, създадени от некомпетентно  управление, от глупави решения, от откровен лобизъм“, каза Дончева.

Тя коментира и ролята на политическата опозиция в момента: „Политическата опозиция може да бъде, в сегашния и вид, само експлоататор на народното недоволство“.

Дончева подчерта, че обществото трябва да се консолидира. “Казвам Гражданското общество, а не парламентарно представените политически партии, към това, че смяната на системата е свързана с честни  избори. Честните избори означават една корекция в прилагането на правилата“, заяви тя. 
 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар