Четвъртък, 22 Август 2019
Петък, 23 Ноември 2018 11:52

Четат книги на тиквите и премиера пред Министерски съвет

"Да почетем вместо премиера" е озаглавено протичащото в момента събитие пред сградата на министерския съвет, чиято цел е да образова премиера. Инициативата е вдъхновена от кабинета на министър-председателя, където на полиците вместо книги са наредени снимки.

Поканени са всички български граждани, като със себе си трябва да носят книга, а по желание и тиква, съобщават организаторите.

Ето какво гласи техният афиш:

Арман Бабикян 
Проф. Велислав Минеков
Адв. Николай Хаджигенов

Ви канят на протестно-образователно чтение пред Министерски съвет на 23.11.2018г., петък от 10.30ч. (събитието ще се повтори и в 16 ч.)

Облечете се добре и си носете си книга, все едно каква.

Премиерът не ги е чел.

Доколкото сме в месеца на тиквите, можете да носите/вземете с себе си тиква в всякакъв вид, форма и приготовление.

Проф. Минеков ще проведе мастър клас по скулптора от тикви, докато ние им четем…

На тиквите и на премиера.

След което ще му ги оставим… тиквите, не книгите, за да си ги подреди между снимките.

п.с. Въпросното мероприятие е израз на всеобщото намерение да се освободим от присъствието на всякакви тикви и тиквеници в Народното събрание, Министерски съвет и прочие.

Ще приемем с вълнение оставката на всички еднокнижни негови съмишленици и съпътстващи го театрални патриоти.

С ясното съзнание за един напълно негоден парламент и откраднатата демокрация.

подпис: БабХаМин

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 23 Ноември 2018 11:52
  БСП: Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. В България магистрали няма, има само части от магистрали

  Днес трябваше да стартира тол системата, но това не се случи.

  Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски по време на пресконференция.

  „Темата, по която ще си поговорим в горещината на летния сезон, разбира се, е транспортът, който касае всеки един български гражданин и случващото се в държавата. Днес, на 16 август, трябваше да стартира в България работата на прословутата тол система. Днес трябваше всеки един преминаващ през България камион да заплаща за преминато разстояние. Вследствие на тези средства държавният бюджет, държавата, АПИ трябваше да събира пари, с които да ремонтира българските пътища. Какво констатираме на 16 август, вместо да имаме пътища, по които да могат да пътуват българските граждани, имаме участъци от магистрали. Цяла магистрала, работеща в България няма, имаме една магистрала към Българското Черноморие - „Тракия“, която вече поредна година е с ограничения за 90 км в час за движение“, заяви още Свиленски.

  По думите му другата магистрала е „Струма“, която е изгоряла. „За пожара на магистрала „Струма“ четири дни вие медиите и ние политиците ни занимават с прехвърляне на отговорности“, отчете Свиленски. По думите му всички институции ги обединява едно единствено име и един единствен човек - премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

 • Петък, 23 Ноември 2018 11:52
  Борисов пак тръгна с джипа, вози кмет и министър до "Шишеджам"

  Премиерът Бойко Борисов посети завода за стъкло на холдинга "Шишеджам" в Търговище. Той отново бе зад волана на джипа си, а в него бяха финансовият министър Владислав Горанов и кмета на Търговище Дарин Димитров.

 • Петък, 23 Ноември 2018 11:52
  Протестиращите край Крушаре питат Борисов: Защо не е спрян дърводобивът заради АЧС

  Протестиращите при сливенското село Крушаре изпратиха отворено писмо, в което питат защо не е спрян дърводобивът като превантивна мярка срещу разпространението на африканската чума по свинете.

Оставете коментар