Неделя, 05 Юли 2020

Понеделник, 26 Ноември 2018 10:44

Нови цели пред Шахматната федерация след възстановеното членство във ФИДЕ

Вече е готов шахматният календар за 2019 година  

 

След близо две години напрежение в средите на българските шахматисти, Българската федерация по шахмат вече може да се похвали със спокойна атмосфера на работа и догонване на пропуснатите ползи.

През декември 2017 г. новата федерация получи лиценз за осъществяване на дейността си от Министерството на спорта (т.е. тя е единствената легитимна федерация), а през октомври 2018 г. пристига най-дългоочакваната новина - България отново е част от световното шахматно семейство ФИДЕ. Това стана по време на Генералната асамблея на ФИДЕ, която се проведе в Батуми, Грузия.

Новият председател на ФБШ д-р Руслан Гошев споделя, че вече е надделял здравият разум в шахматното съсловие, скандалите са уталожени и българските шахматисти вече гледат и към следващата си цел – възстановяване на членството в Европейския шахматен съюз.

Федерацията вече публикува и своя Календар за 2019 г. Той включва участие на български състезатели в няколко престижни европейски и световни първенства. 

Още в първите дни на декември Шахматната федерация е домакин на Международния шахматен фестивал "Криле на интелекта" – Пловдив, 1-2.12.

По същото време (1-2.12.) в Дупница се провежда Държавно индивидуално рървенство по ускорен шахмат и блиц-шахмат за мъже и жени. (регламентът - тук).

Открити турнири през декември предстоят и в:

Бургас - Турнир „Купа Бургас“ – 29.11. - 2.12.2018 г.

Добрич - Трети открит турнир по ускорен шахмат Купа „Добруджа 2013” - 8.12.2018  (подробности тук)

Тервел - Втори открит турнир по ускорен шахмат  Мемориал „Стоян Пенчев” - 9.12.2018  (подробности тук).

Д-р Руслан Тошев: Надявам се здравият разум в българския шахмат да надделее!

 д-р Руслан Тошев заедно е президента на ФИДЕ Аркадий Дворкович 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар