Сряда, 19 Февруари 2020

Понеделник, 26 Ноември 2018 15:14

За 3 нощувки германският президент подаде оставка, а Горанов?

Политиците не се интересуват от живота на обикновените българи, смята политологът.

Политологът Минчо Христов коментира скандала около апартамента на финансовия министър Горанов пред BG On Air. Той даде пример с германския президент Кристиян Вулф, който преди време бил отишъл в зимен курорт, а негов приятел му платил 3 нощувки, равняващи се на 700 евро. За сравнение – пазарният наем в комплекса, в който живее Горанов от няколко години, възлиза на 1800 евро месечно.

"За тези 3 нощувки немският президент си подаде оставката. Българските политици дължат на обществото да си признаят кой ги спонсорира и с какви доходи разполагат. Предложих преди време да бъде направена пълна проверка на всички висши държавни чиновници. Тогава ревнаха срещу мен всички партии. Попитах ги дали е демократично да се краде – те не ми отговориха", обясни той. 

Политологът коментира и гостуването на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров в телевизионно предаване. По негови думи не са били зададени важните въпроси за обществото – увеличението на редица данъци и ширещата се корупция. 

"Срамна работа. В Македония минималните пенсии са двойно по-големи. Защо никой не попита за това? Важно е като общество да потърсим механизмите, с които да контролираме нашите политици. Да вземем предвид здравната система. Политиците имат правителствена болница. Докато това е така, ние обикновените граждани никога няма да имаме добра здравна система. Тях не ги интересува нашият живот. Те трябва да ползват здравната система в същите условия, в които и ние", заключи Христов.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар