Четвъртък, 04 Юни 2020

Събота, 01 Декември 2018 16:58

Г-20 иска реформи в Световната търговска организация

Лидерите от Г-20 бяха посрещнати от хиляди демонстранти по улиците на Буенос Айрес

 

Страните от Г-20 са се договорили да реформират Световната търговска организация. Това предвижда чернова на заключителната декларация, която трябва да бъде приета в края на срещата в Буенос Айрес, предаде Ройтерс, позовавайки се на европейски дипломати. 

Според тях по въпроса за климатичните промени не се очертава отстъпление, а темата "миграция" ще бъде засегната бегло в декларацията. 

Лидерите от Г-20 бяха посрещнати от хиляди демонстранти по улиците на Буенос Айрес.

Протестиращите обаче не успяха да се доближат до държавните глави заради организиран кордон в район от 12 кв. километра около мястото на събитието. По официални данни 25 000 полицаи са ангажирани да осигуряват реда.

Градът беше почти напълно блокиран заради шествието, което се организира от коалиция между профсъюзите и групи за човешки права. Един от протестиращите заяви:

"Протестираме срещу лидерите на глобалните сили, които са отговорни за глада, нищетата и войните по света, както и за унищожаването на околната среда. Говорим от името на тези, които са изправени пред такива проблеми, както и от името на жените, подложени на женомразството на Тръмп".

(по информация на БНР)

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар