Неделя, 15 Декември 2019
Понеделник, 03 Декември 2018 11:07

Шахматните клубове се опълчиха на опитите за външно влияние

Николай Гигов и Калоян Матеев влязоха в ръководството БФШ 1928

Опитите на външни на шахматната федерация сили да сложат ръка върху българския шахмат бяха порязани от българския съд. Софийският градски съд се произнесе в свое Решение № 6020/20.11.2018 г., че вписването на всички решения на събранието в Плевен в Агенцията по вписванията се спира до постановяването на влязъл в сила акт по делото, образувано по искова молба № 151974 по описа на СГС.

Както вече ви информирахме в предходен материал, източници от шахматните среди разказаха пред различни медии за опита на външни на федерацията сили да овладеят ръководството на БШФ 1928. За целта от БФШ 1928 вече са предприели съдебни процедури за озаптяване мераците на неофициалните страни да сложат ръка върху българския шахмат.

От шахматната федерация информираха още, че за членове на управителния съвет са избрани бизнесмените Николай Гигов и Калоян Матеев, с което е попълнена и квотата на управителния съвет.

От ръководството на федерацията подчертаха, че тепърва пред тях стои доста активна работа с цел приемането на родния шахмат за член на Европейския шахматен съюз.

За съжаление предизвиканите съдебни спорове не влияят добре върху имиджа, което според много от клубовете е и тяхната единствена цел. Представители на различни шахматни клубове в страната подчертаха, че настоящата стабилна ситуация в родния шах се дължи преди всичко на активната позиция на нейния председател д-р Руслан Тошев, както разбира се и на неговите колеги от управителния съвет.

BIG5

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар