Вторник, 18 Декември 2018
Понеделник, 03 Декември 2018 13:17

Виктор Орбан: Пактът за миграцията е сбъркан документ, той ще увеличи мигрантите

Унгарският министър-председател сравнява Европейската комисия с Политбюро

 

Пактът на ООН за миграцията е сбъркан документ и който го подпише подлага на сериозен риск гражданите си, заяви премиерът на Унгария Виктор Орбан, съобщава „Фокус”, позовавайки се на Hungary Today.

По думите на унгарския министър-председател, документът установява принципи, които не само няма да намалят нелегалната миграция, но дори ще я увеличат.

Орбан предупреди, че всеки значителен юридически казус в бъдеще ще използва пакта като ориентировъчна точка. Освен това той отново подчерта, че масовата миграция е сериозен проблем и че хората, които взимат решения, не трябва да игнорират мнението на хората.

Въпреки това, в Европа днес, продължи унгарският премиер, не се позволява на хората да изразят позицията си или лидерите не успяват да я вземат предвид.

„Ние, в Централна Европа, обаче, искаме да останем демократи. Миграцията подлага на изпитание демократическия характер на политическите системи”, заяви Орбан.

Що се отнася до решението на Европейския парламент да проведе още едно гласуване по въпроса за „мигрантските визи“, министър-председателят заяви: „Изглежда, че ще трябва да гласуваме, докато не стигнем до това, което те смятат за правилния вот“.

Той добави, че „тази институцията, която се нарича пазител на върховенството на закона, лесно ще превъзмогне нормите на върховенството на закона“.

Орбан изрази надежда, че след предстоящите европейски избори „изхабените евродепутати ще се върнат вкъщи“ и тези, които ще ги заменят „ще разбират, че сме в различна ера“.

Той настоя, че настоящият Европейски парламент и Европейска комисия „нямат скоростта, или подхода, които се изискват в този нов свят. По неговите думи, Комисията се нужда от нови членове, които ще пренасочат институцията от недобросъвестния политически път към посоката, в която трябва да върви. Това зависи от страните-членки да определят приоритетите, а не от Комисията, смята Орбан и добави, че „не се нуждаем от политбюро“.

източник: focus-news

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 03 Декември 2018 13:17
  Борисов за глобата от ЕК: Няма кой да спре "зелените" 20 години. Навсякъде се приватизира, а в България – не

  Премиерът едва вчера чул, че Жирардели е собственик на „Юлен”.

  Трите търговски дружества ще платят глобата от печалба, а не хората. Това каза премиерът Бойко Борисов в коментар от Виена по повод наложената от Европейската комисия глоба в размер на 77 млн. евро на групата на БЕХ.

  В понеделник Европейската комисия наложи глоба на „Български енергиен холдинг”, неговото дъщерно дружество за доставка на газ „Булгаргаз“ и неговото дъщерно дружество за газова инфраструктура „Булгартрансгаз“ („групата БЕХ“) в размер на 77 068 000 евро за блокиране на достъпа на конкуренти до ключова газова инфраструктура в България в нарушение на антитръстовите правила на ЕС. Енергийният министър обясни, че според ЕК трябва да има възможност българският оператор „Булгартрансгаз” да бъде приватизиран и да влезе чужд оператор.

  На въпрос как ще реагира България след санкцията, Борисов заяви, че страната ни реагира вече повече от две години в преговорите, които водим с ЕК.

 • Понеделник, 03 Декември 2018 13:17
  След солената газова глоба – риск от дела срещу България

  Трябвало е още при присъединяването към ЕС да уведомим Брюксел при какви условия синьото гориво стига до нас, посочи експерт

 • Понеделник, 03 Декември 2018 13:17

Оставете коментар