Петък, 26 Април 2019
Понеделник, 03 Декември 2018 13:17

Виктор Орбан: Пактът за миграцията е сбъркан документ, той ще увеличи мигрантите

Унгарският министър-председател сравнява Европейската комисия с Политбюро

 

Пактът на ООН за миграцията е сбъркан документ и който го подпише подлага на сериозен риск гражданите си, заяви премиерът на Унгария Виктор Орбан, съобщава „Фокус”, позовавайки се на Hungary Today.

По думите на унгарския министър-председател, документът установява принципи, които не само няма да намалят нелегалната миграция, но дори ще я увеличат.

Орбан предупреди, че всеки значителен юридически казус в бъдеще ще използва пакта като ориентировъчна точка. Освен това той отново подчерта, че масовата миграция е сериозен проблем и че хората, които взимат решения, не трябва да игнорират мнението на хората.

Въпреки това, в Европа днес, продължи унгарският премиер, не се позволява на хората да изразят позицията си или лидерите не успяват да я вземат предвид.

„Ние, в Централна Европа, обаче, искаме да останем демократи. Миграцията подлага на изпитание демократическия характер на политическите системи”, заяви Орбан.

Що се отнася до решението на Европейския парламент да проведе още едно гласуване по въпроса за „мигрантските визи“, министър-председателят заяви: „Изглежда, че ще трябва да гласуваме, докато не стигнем до това, което те смятат за правилния вот“.

Той добави, че „тази институцията, която се нарича пазител на върховенството на закона, лесно ще превъзмогне нормите на върховенството на закона“.

Орбан изрази надежда, че след предстоящите европейски избори „изхабените евродепутати ще се върнат вкъщи“ и тези, които ще ги заменят „ще разбират, че сме в различна ера“.

Той настоя, че настоящият Европейски парламент и Европейска комисия „нямат скоростта, или подхода, които се изискват в този нов свят. По неговите думи, Комисията се нужда от нови членове, които ще пренасочат институцията от недобросъвестния политически път към посоката, в която трябва да върви. Това зависи от страните-членки да определят приоритетите, а не от Комисията, смята Орбан и добави, че „не се нуждаем от политбюро“.

източник: focus-news

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар