Вторник, 18 Юни 2019
Сряда, 12 Декември 2018 08:32

Тежки камиони срещу опозицията! Строителни фирми протестират срещу обвиненията в корупция и некачествена работа

Строителни фирми изкараха стотици машини по „Цариградско шосе” в знак на протест, напомнящ камионите с прасета от 2013 г. в подкрепа на предходното правителство на Бойко Борисов.

 

Днес тежката техника ще бъде на „Цариградско шосе” от 7 ч. сутринта до 12 ч. на обед, без да пречи на движението, гарантират организаторите. Колоната започва от разклона за летището и стига до околовръстния път.

Камарата на строителите, която организира протеста, негодува срещу обвиненията на политици за некачествено строителство и корупционни практики. Строителите твърдят, че са обвинени без да има доказателства, но в същото време не позволяват независима експертиза за качеството на построеното от тях.

От бранша се обявиха против използването му за предизборна агитация и политически цели, като посочиха, че имат предвид БСП.

"Нашите искания са да се подобри браншът, да има плановост в него, да си разпределяме силите, за да останем тук, а не да се наредим на първи терминал и да заминем, като много от нашите колеги", заяви председателят на УС на Камарата на строителите Илиян Терзиев пред bTV.

Припомняме, че в началото на ноември БСП настоя за независима техническа експертиза за качеството на пътищата и магистралите у нас. Елена Йончева, Крум Зарков и Георги Свиленски внесоха искането си в Агенция „Пътна инфраструктура”, а след това искането беше повторено с подписите на цялата парламентарна група на левицата.

Подкрепям българските строители, заяви в отговор на строителите депутатката Елена Йончева. В писмо, изпратено до медиите, тя посочва, че със строителите настояват за едно и също – „да докажем, че пътищата в България отговарят на техническите изисквания и не застрашават ничий живот".

Според нея искането за експертиза в европейска лаборатория на магистрални участъци, строени и ремонтирани през последните 5 години, е начин да се изчисти всяко съмнение в професионализма на българския строител.

Резултат с изображение за протест строители цариградско шосе

Голяма част от струпаната днес по „Цариградско шосе” техника е на "Джи Пи Груп", които бяха забъркани в няколко големи скандала с обществени поръчки през последните няколко месеца, сред които - за проблемния ремонт на ул."Граф Игнатиев" и т.нар "Джи Пи Гейт", по който двама от тримата основатели на компанията бяха обвинени в злоупотреби с европари.

Как се асфалтира върху сняг (видео)

Мнения по темата: Протест, подкрепящ правителството, се нарича манифестация!

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар