Четвъртък, 09 Юли 2020

Сряда, 26 Декември 2018 10:41

„Българската Коледа” с рекорден брой sms-и

Два милиона лева се събраха само за месец.

Два милиона лева достигна набраната сума за 16-ото издание на кампанията „Българската Коледа“ след края на благотворителния спектакъл, който се състоя навръх Коледа в Народния театър „Иван Вазов“.

Към момента са изпратени 560 000 дарителски есемеса на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117 от началото на кампанията, обявена от президента Румен Радев в края на ноември, съобщи БНР.

Дарения за благотворителната инициатива в подкрепа на децата с тежки заболявания и увреждания могат да се правят целогодишно, се посочва в съобщението на прессекретариата на държавния глава.

На коледния благотворителен спектакъл „Българската Коледа“ присъстваха президентът Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, както и дарители, посланици на кампанията и деца, на които „Българската Коледа” помага.

От сцената изявени български музиканти, танцьори, спортисти, актьори и журналисти подкрепиха благородната кауза. 

Сред тях бяха Михаела Филева, група "Фондацията", Графа, Миро, Орлин Павлов, Тони Димитрова и Орлин Горанов, детският радиохор на БНР, възпитаниците на националното училище за танцови изкуства в София, детска вокална група "Бон Бон" и хорът към Националния фолклорен ансамбъл "Филип Кутев". 

За 15 години в рамките на благотворителната инициатива на президента „Българската коледа“ са събрани 32 764 780 лв. За това време са подпомогнати над 4388 деца и 281 лечебни заведения.

Всяка година хиляди българи са съпричастни с каузата на благотворителната инициатива. Това може да направите и вие с есемес на номер 1117, да се обадите на номер 0900 11 17 или да преведете средства по банковата сметка на "Българската Коледа". 

Анкета показа, че хората с готовност подкрепят подобни инициативи. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар