Понеделник, 25 Март 2019
Събота, 05 Януари 2019 10:53

Борисов се разпореди за оставки заради хаоса с винетките

Веселин Давидов, Радослав Николов и Антон Антонов ще бъдат освободени от постовете си.

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов двама ръководители в АПИ и един от съветниците на регионалния министър ще понесат отговорност заради лошата организация при подготовката и въвеждането на електронните винетки, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет

Като член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ ще бъде освободен Веселин Давидов, който отговаря за електронната система за събиране на такси за използване на републиканската пътна мрежа.

С постовете си ще се разделят още Антон Антонов - директор на Националното тол управление в АПИ и Радослав Николов - съветник в Политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

В петък Радослав Николов цял ден обикаляше по телевизиите да обяснява казуса с винетките и изрече прословутото обяснение, че не всеки ще успее да си купи винетка по новата система за пръв път.

Шефът на АПИ инж. Светослав Глосов обяви, че оставките не са съгласувани с него и е узнал за тях, когато ги обявили на управленско ниво.  През Нова ТВ той заяви, че на него не му е искана оставка. От думите му пред Нова телевизия стана ясно, че всъщност Антонов, който отговаряше за тол управлението, е назначен на вече овакантения си пост съвсем скоро - през декември миналата година. Глосов не пожела да коментира, че уволненият Антонов е бил назначен на длъжността си миналия месец - преди старта на новата тол система.

Напомняме, че Антон Антонов стана популярен повече с изтърваната реплика към свой колега по време на пресконференция: "Да излизаме, че ще ни налазят" (бел.ред.-журналистите), отколкото със смислени обяснения за фалстарта на електронната винетна система. Новото управление, което той оглавяваше, се състои от над 900 души екип с годишен бюджет 36 милиона лева.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 05 Януари 2019 10:53
  Беновска зове Борисов да закове този, който му сервирал гурме-то с апартаментите

  Водещата с пламенно обръщение към премиера: Г-н Борисов, ще проанализирате кой Ви сервира „гурме“-то с апартаментите на Цветанов и Цачева? И да го заковете? Това е въпросът на Илиана Беновска в днешното издание на „Беновска пита”

 • Събота, 05 Януари 2019 10:53
  БСП поиска оставката на Цветан Цветанов

  Елена Йончева: Борисов е загрижен от къде идват атаките, а не за корупцията.

  "Настояваме не само за оставката на Цветан Цветанов, но и за неговото напускане на българската политика, защото  проблемът с апартаментите на властта не е само в това, че закупени на цени няколко пъти по-ниски от пазарните". Това заяви говорителят на ПГ на „БСП за България“ и водач на листата на левицата за евроизборите Елена Йончева на пресконференция в централата на БСП. Тя припомни, че преди няколко дни Българската стопанска камара излезе с информация, че 42% от приетите закони минават през "задния вход", т.е. те обслужват частни интереси, частни фирми. Тя посочи, че  през януари 2017 г. ГЕРБ  са вкарали лобистки промени в ЗУТ, които дават възможност на една фирма, вместо да построи 8 етажен блок, да построи 35 етажен. „Поправката „Артекс“ на ЗУТ е внесена от депутати от ГЕРБ. Тя е гласувана от всички депутати от управляващата партия. Тези, които са я внесли  са знаели за какво е. Става дума за лобистки закон, който внесен за конкретна фирма", каза още народният представител.

 • Събота, 05 Януари 2019 10:53
  Елена Йончева: Борисов носи лична отговорност за корупцията в България

  Оставки да подадат и Цветанов, Рашидов и Колева

Оставете коментар