Петък, 18 Януари 2019
Събота, 05 Януари 2019 10:53

Борисов се разпореди за оставки заради хаоса с винетките

Веселин Давидов, Радослав Николов и Антон Антонов ще бъдат освободени от постовете си.

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов двама ръководители в АПИ и един от съветниците на регионалния министър ще понесат отговорност заради лошата организация при подготовката и въвеждането на електронните винетки, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет

Като член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ ще бъде освободен Веселин Давидов, който отговаря за електронната система за събиране на такси за използване на републиканската пътна мрежа.

С постовете си ще се разделят още Антон Антонов - директор на Националното тол управление в АПИ и Радослав Николов - съветник в Политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

В петък Радослав Николов цял ден обикаляше по телевизиите да обяснява казуса с винетките и изрече прословутото обяснение, че не всеки ще успее да си купи винетка по новата система за пръв път.

Шефът на АПИ инж. Светослав Глосов обяви, че оставките не са съгласувани с него и е узнал за тях, когато ги обявили на управленско ниво.  През Нова ТВ той заяви, че на него не му е искана оставка. От думите му пред Нова телевизия стана ясно, че всъщност Антонов, който отговаряше за тол управлението, е назначен на вече овакантения си пост съвсем скоро - през декември миналата година. Глосов не пожела да коментира, че уволненият Антонов е бил назначен на длъжността си миналия месец - преди старта на новата тол система.

Напомняме, че Антон Антонов стана популярен повече с изтърваната реплика към свой колега по време на пресконференция: "Да излизаме, че ще ни налазят" (бел.ред.-журналистите), отколкото със смислени обяснения за фалстарта на електронната винетна система. Новото управление, което той оглавяваше, се състои от над 900 души екип с годишен бюджет 36 милиона лева.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 05 Януари 2019 10:53
  Борисов през 2017 г.: България е бедна, не може да купува най-скъпите самолети

  "Чух, че трябва да купим най-скъпото, което се продава на пазара. Кое налага да купим най-скъпия възможен хеликоптер, най-скъпия възможен самолет и най-скъпия изтребител? Когато провеждаме търгове и обществени поръчки за дружества и организации – едни купуват „Шкода“, други - „Дачия“, трети купуват „Фолксваген“. Не се хвърлят всички на „Мерцедес“ и „Пасат“". Това каза премиерът Бойко Борисов на 2.09. 2017 г. във Варна, припомня сайтът "Гласове".

 • Събота, 05 Януари 2019 10:53
  Борисов разговаря с либийския премиер за задържания танкер

  Файез Сарадж подчерта, че благоприятният развой на събитията ще даде много силен знак за бъдещото сътрудничество между България и Либия

 • Събота, 05 Януари 2019 10:53
  Фантомна демокрация!

  Велизар Енчев за гласуването на мандата за преговорите за F-16 от парламентарните комисии

Оставете коментар