Четвъртък, 20 Юни 2019
Събота, 05 Януари 2019 10:53

Борисов се разпореди за оставки заради хаоса с винетките

Веселин Давидов, Радослав Николов и Антон Антонов ще бъдат освободени от постовете си.

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов двама ръководители в АПИ и един от съветниците на регионалния министър ще понесат отговорност заради лошата организация при подготовката и въвеждането на електронните винетки, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет

Като член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ ще бъде освободен Веселин Давидов, който отговаря за електронната система за събиране на такси за използване на републиканската пътна мрежа.

С постовете си ще се разделят още Антон Антонов - директор на Националното тол управление в АПИ и Радослав Николов - съветник в Политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

В петък Радослав Николов цял ден обикаляше по телевизиите да обяснява казуса с винетките и изрече прословутото обяснение, че не всеки ще успее да си купи винетка по новата система за пръв път.

Шефът на АПИ инж. Светослав Глосов обяви, че оставките не са съгласувани с него и е узнал за тях, когато ги обявили на управленско ниво.  През Нова ТВ той заяви, че на него не му е искана оставка. От думите му пред Нова телевизия стана ясно, че всъщност Антонов, който отговаряше за тол управлението, е назначен на вече овакантения си пост съвсем скоро - през декември миналата година. Глосов не пожела да коментира, че уволненият Антонов е бил назначен на длъжността си миналия месец - преди старта на новата тол система.

Напомняме, че Антон Антонов стана популярен повече с изтърваната реплика към свой колега по време на пресконференция: "Да излизаме, че ще ни налазят" (бел.ред.-журналистите), отколкото със смислени обяснения за фалстарта на електронната винетна система. Новото управление, което той оглавяваше, се състои от над 900 души екип с годишен бюджет 36 милиона лева.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 05 Януари 2019 10:53
  Бойко Борисов се заема с климатичните промени

  "Климатичните промени не са абстракция, а факт", казва премиерът Борисов в разговор по телефона с Генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, цитиран от Правителствената пресслужба. "Това е най-голямото предизвикателство пред света сега и за в бъдеще", е казал още Бойко Борисов

 • Събота, 05 Януари 2019 10:53
  Борисов пак се заяде с БСП - дори оставка не могли да подадат

  Премиерът коментира решението на Корнелия Нинова да оттегли оставката си

 • Събота, 05 Януари 2019 10:53
  Георги Лозанов: Защо Борисов намеси и Веско Маринов

  Бойко Борисов предизвика всеобщо изумление, когато в обяснението защо отстранява Цветанов изведнъж намеси и певеца Веселин Маринов. Но всъщност няма нищо учудващо: Маринов носи вина за една невъзвратима за ГЕРБ загуба.

Оставете коментар