Петък, 10 Април 2020

Неделя, 20 Януари 2019 14:31

Борисов стяга редиците на ГЕРБ за изборите и се накара на актива! Цветанов: ГЕРБ е №1 и се стреми само към победи! Нашите опоненти ще представят фалшиви новини, защото нямат нашите успехи!

Управляващата партия провежда Националната предизборна среща в НДК. В нея участват близо 2000 души, народни представители, министри, евродепутати, членове на областните и общинските ръководства, кметове и общински съветници. Бойко Борисов предупреди първия ешелон на партията: Ако не ви светне червена лампичка, аз ще ви светна синя!

Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на управляващата партия Цветан Цветанов откри националната предизборна среща на партията в НДК, акцентирайки в словото си повече на местните избори наесен, отколкото на европейските в края на май.

"Започваме подготовка за европейските избори, но основният акцент е подготовката ни за местните избори. Убеден съм, че европейските избори и победата, която ще постигнем на тях, ще ни дадат тласък за местния вот", каза Цветанов.

„ГЕРБ е №1 и се стреми само към победи! Нашите опоненти ще представят фалшиви новини, защото нямат нашите успехи! За ГЕРБ втори в предизборна надпревара не трябва да чува никого, за ГЕРБ няма второ място. ГЕРБ е единна и силна, защото имаме признат лидер като премиера Бойко Борисов”, заяви убедено Цветанов.

Той изтъкна лидерските качества на Борисов като средство, чрез което България е успяла да достигне до всички европейски граждани по време на европредседателството ни.

Цветанов представи като антипод на Борисов Корнелия Нинова: „Председателят на БСП няма никаква градивност, а само лични нападки и фалшиви новини”. Вторият човек в ГЕРБ не пропусна да спомене и за противоречията в БСП: „Виждате какъв е сблъсъкът между БСП и ПЕС. Има платформа на БСП с различия от ПЕС. Може ли това да бъде послание към европейските граждани?“. 

Безпогрешната линия на ГЕРБ Цветанов защити така: „Опонентите ни ще бъдат безкомпромисни в представянето на фалшиви новини, да манипулират обществото. Когато са имали възможност да управляват, не могат да представят видимите резултати, които ГЕРБ представя през последните 10 години“. Според Цветанов по време на кампанията ГЕРБ трябва да покаже постиженията си в управлението, защото опонентите им не виждат това, а разпространяват фалшиви новини.

Той показа и картата на България, "посиняла" от победите на партията на местните избори през 2015 г. Според него ГЕРБ може да спечели още повече общини наесен. 

 „Какво предлагаха БСП? Нима предлагаха магистрали, които изградиха?“, попита Цветанов и изтъкна, че ГЕРБ е най-добрата организационна структура като партиен живот в България.

 „Имаме реална възможност след местните избори да имаме кметове поне още в 30-40 общини. ГЕРБ има 1727 общински съветници. Това са хора, които могат да допринесат, за да покажем на хората какво сме направили“, посочи Цветанов. „Убеден съм, че изборите и победата, която ще постигнем на европейските избори, ще ни даде възможност да говорим за местните избори“, каза зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветанов каза още, че европейските избори ще са на 26 май, когато ще има по-дълъг почивен уикенд, тъй като 24 май (петък) е неработен заради празника на славянската писменост. Именно заради това той очаква много хора да са на път, но ги призова да гласуват.

В словото си председателят на ГЕРБ Бойко Борисов отбеляза успехите на ГЕРБ в строителството на магистрали и образованието. Той обаче отправи и критики към висшия ешелон на ГЕРБ: „Трябва да внимаваме много, да не сме се превърнали в нещо такова - авторитарни. Всяка душа, всеки човек трябва да чуваме и, ако има грешка, да се поправя на мига”, на реди Борисов.

Като упрек към активистите и като похвала за Цветанов прозвуча мнението на Борисов за говорителите на ГЕРБ: „Цветанов обича да се занимава с пилоти и в парламента трябва да показва висш политически пилотаж, за да оправи недогледани неща. Като се пропусне нещо - и влиза в парламента, в гнездото на осите”. Борисов се обърна към кметовете на ГЕРБ и ги попита защо не съберат хората от успешно санирани блокове, да защитят тази политика. „Къде е съпротивителната ни сила? Излиза Първата дама, нахейтва ни и трябва Тома Биков да отговаря като дежурен” изтъкна Борисов.

Той отправи благодарности към фондация "Кондард Аденаурен": "За какво създадохме ГЕРБ? Когато го създадохме, в какви условия го сторихме? Тогава опонентите ни сега бяха министри, първи дами и народът всячески искаше да се отърве от тройната коалиция и затова ни избраха. Тогава в Европа имаха други фаворити, наричайки се десни и сини. Оказа се, че нито са десни, нито са сини, а са болшевики. Ето защо аз мога да кажа благодаря на фондация "Кондард Аденаурен" за подкрепата, а вие да ми благодарите, че ви казах това, че истинската дясна партия се казва ГЕРБ и ще е ваш партньор – и на Германия, и на ЕС.

Борисов изреди всичко, което ГЕРБ били направили, след като дошли на власт: изчистили "Витошка" от джипове на мутри, построили „магистрала като бели хора”, ново метро, нови тролеи, трамваи и автобуси, нови детски градини, които преди били приватизирани. „Дори направихме доста повече, отколкото една партия може да направи. Но беше лесно, защото преди нас нищо не бяха направили. Няма в град, в който нещо да не е ненаправено. Останаха само някъде околовръстни шосета да направим", изтъкна Борисов.

Борисов смъмри всички членове на ГЕРБ, че нямат съпротивителна сила, за да отговарят на фалшивите новини и незаслужените атаки и като пример посочи, че неговото правителство върнало 30 000 ромски и увеличил двойно учителските заплати.

Борисов завърши изказването си със следното предупреждение към актива на ГЕРБ: „Обичам ви, но не е даденост това. Факт е, че БСП с тези провалени политици ни доближават. Ако не ви светне червена лампичка, аз ще ви светна синя”.

ВИДЕО от Националната среща на ГЕРБ

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар