Петък, 03 Юли 2020

Събота, 23 Февруари 2019 19:40

Цветан Цветанов заключи: Напрежението расте, защото управляваме добре

Зам.-председателят на управляващата партия  събра предизборно младежите от ГЕРБ.

Не сме се отказали от машинното гласуване, а удължихме срока, за да може да гарантираме сигурността при гласуване по този начин. Това заяви Цветан Цветанов по време на откриването на 10-ия юбилеен Зимен университет на Младежи ГЕРБ, който се превърна и в своеобразен флашмоб в подкрепа на Манфред Вебер за председател на ЕК.

Цветанов коментира, че често се задава въпроса защо сега е бил отворен Изборния кодекс, като уточни, че причината е била свързана с поетия ангажимент от ГЕРБ за въвеждането на машинното гласуване.

Според председателя на ПГ на ГЕРБ дебатите и промените в Изборния кодекс винаги ще предизвикват политическо напрежение и противопоставяне, още повече, че в Европейския съюз нямало според него държава, която да може да гарантира пълна сигурност на гражданите си при електронното гласуване.

Цветанов направи пореден подробен анализ на БСП, взаимоотношенията в левицата и Нинова.

БСП е партия, която се ръководи от един егоцентричен лидер в лицето на Корнелия Нинова. Тя спуска решенията еднолично и те се изпълняват от техните депутати под страх и това ми беше споделено от много депутати и членове на БСП, с които съм разговарял, заяви още Цветанов.

"Напрежението в българския парламент ще продължава да нараства, но това всъщност показва, че ние се справяме добре”. Тази логика на Цветано е по отношение искането на БСП за смяна на състава на ЦИК.

„Всъщност проблемът е, че не Корнелия Нинова е участвала в избора на ЦИК, а Михаил Миков и Мая Манолова. През 2016 година, когато са се провели президентските избори, ГЕРБ е загубила от Румен Радев, но не са започнали да говорят, че изборите са манипулирани, както прави левицата в такива случаи”, коментира Цветанов, убеден, че управлението се справя добре. Като пример за това, той посочи допълнителните средства, които са били осигурени за българските общини и че следващата година ще бъде направено увеличение с 10 % на всички доходи.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар