Събота, 25 Януари 2020
Неделя, 07 Април 2019 12:16

БСП внесе в ЦИК доказателства за собствеността на марката „Коалиция за България”

АБВ носи административнонаказателна отговорност за кражба на чужда търговска марка, собственост на БСП.

Името на коалицията е познато, утвърдено и в цялото общество се свързва 20 г, единствено и само с БСП, а търговската марка „Коалиция за България" е собственост и принадлежи на "Българска социалистическа партия". Съгласно закона, това  включва правото на притежателя й да я използва, да се разпорежда с нея и да забрани на трети лица без негово съгласие да използват. Това се посочва в отворено писмо на БСП до медиите. 

Ето какво още заявяват от партията, чието бивше коалиционно име беше откраднато от отцепилите се съпартийци от АБВ:

Желанието на АБВ да регистрират коалиция със същото наименование има за цел единствено  да въведе в заблуждение и да доведе до объркване на избирателите, които ще гласуват в престоящите избори за Европейски парламент. Това е нарушение на основните принципи за справедлив изборен процес, съгласно Изборния кодекс на страната, и следователно  не трябва  имитираща коалиция да бъде регистрирана в ЦИК.

Припомняме, че „Коалиция за България“ е създадена през 1999 г. от БСП  и други по-малки, идейно близки партии. До 2014 г. „Коалиция за България” е участвала във всички проведени избори - Парламентарни избори (2001 г., 2005 г., 2009 г.);  Президентски избори (2001 г., 2006 г.); избори за Европейски парламент (2007г., 2009 г., 2014 г.); Местни избори (2003 г., 2007 г., 2011 г.) и в стотици нови и частични избори, извън редовните местни.

Обръщаме  внимание, че с регистрацията на „Коалиция за България” за участие в изборите за ЕП ще бъдат нарушени редица закони на страната - в това число Изборният кодекс, Законът за политическите партии, Законът за защита на конкуренцията, Наказателният кодекс, Законът за марките и географските означения и редица Европейски нормативни актове.

ЦИК  трябва да се съобрази с изложените аргументи и българското законодателство и не трябва да допуска до регистрация коалиция от партии с наименование „КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ” за участие в изборите за членове на Европейския парламент през май 2019 г.

Обявяваме се категорично против подобен род практика за разрушаване на демократичността и опорочаваща изборния процес. Ще защитаваме  праватa си пред съда, всички международни органи и институции.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар