Неделя, 26 Май 2019
Понеделник, 13 Май 2019 11:25

БСП ще работи за единна минимална заплата в ЕС

 

"Налагането на идеята за минимални европейски заплати и пенсии ще е приоритет за евродепутатите от БСП. Това означава в страните членки те да са обвържат с твърд процент от необходимата сума за издръжка на човек", заяви кандидатът за ЕП Иво Христов в Пирдоп. Той подчерта, че негов приоритет ще бъде налагането на социалната държава в Европа, ЕС, който не е насочен само към икономиката, а и към идентичността, културата и образованието. Европа трябва да си спомни на какво дължи успеха си и че е континент и територия на цивилизацията, на културата и образованието, които са и винаги са били приоритет на левицата, обясни той. На предстоящите избори залогът е голям и от тях зависи дали ще се постигне реална промяна у нас, категоричен е Христов.

"Най-важната ценност на Европа е солидарността. Солидарността между държавите-членки и в отделните региони. Ако ЕС е обърнат към хората и техните проблеми, то и по-малките градове също ще могат да разчитат на подходяща подкрепа за решаване на предизвикателствата, които стоят пред тях", обяви в Асеновград Иван Кръстев.

Ще защитаваме националния интерес и развитието на онази Европа, която би дала шанс за по-добро качество на живот на всички европейци, заяви кандидатът за ЕП от БСП Димитър Данчев на среща с жители на Белово. Много от хората в Белово и Велинград споделиха недоволството си от изразходването на евросредствата и настояха за по-справедливо разпределение, за да може и малките и средните фирми и стопани да създават повече работни места в региона.

Само когато БСП е на власт, има последователна политика за увеличаването на доходите, припомни в Каварна кандидатът за евродепутат Сергей Станишев. "В момента България няма посока. Имаме правителство на оцеляването. Запушват се дупки и протести. Няма предвидимост и нормална бизнес среда, има бедност и неравенство. А те са основната причина за демографска криза и бягството на хората зад граница. Като държавно отговорна партия БСП трябва да покаже, че може да изведе държавата към нова перспектива", обясни Станишев. С него във Варна бе и Валери Жаблянов. Можем да покажем компетентност и да преодолеем един хроничен дефицит на България - липсата на национални приоритети и чувството, че все догонваме другите", подчерта той.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар