Понеделник, 19 Август 2019
Понеделник, 13 Май 2019 11:25

БСП ще работи за единна минимална заплата в ЕС

 

"Налагането на идеята за минимални европейски заплати и пенсии ще е приоритет за евродепутатите от БСП. Това означава в страните членки те да са обвържат с твърд процент от необходимата сума за издръжка на човек", заяви кандидатът за ЕП Иво Христов в Пирдоп. Той подчерта, че негов приоритет ще бъде налагането на социалната държава в Европа, ЕС, който не е насочен само към икономиката, а и към идентичността, културата и образованието. Европа трябва да си спомни на какво дължи успеха си и че е континент и територия на цивилизацията, на културата и образованието, които са и винаги са били приоритет на левицата, обясни той. На предстоящите избори залогът е голям и от тях зависи дали ще се постигне реална промяна у нас, категоричен е Христов.

"Най-важната ценност на Европа е солидарността. Солидарността между държавите-членки и в отделните региони. Ако ЕС е обърнат към хората и техните проблеми, то и по-малките градове също ще могат да разчитат на подходяща подкрепа за решаване на предизвикателствата, които стоят пред тях", обяви в Асеновград Иван Кръстев.

Ще защитаваме националния интерес и развитието на онази Европа, която би дала шанс за по-добро качество на живот на всички европейци, заяви кандидатът за ЕП от БСП Димитър Данчев на среща с жители на Белово. Много от хората в Белово и Велинград споделиха недоволството си от изразходването на евросредствата и настояха за по-справедливо разпределение, за да може и малките и средните фирми и стопани да създават повече работни места в региона.

Само когато БСП е на власт, има последователна политика за увеличаването на доходите, припомни в Каварна кандидатът за евродепутат Сергей Станишев. "В момента България няма посока. Имаме правителство на оцеляването. Запушват се дупки и протести. Няма предвидимост и нормална бизнес среда, има бедност и неравенство. А те са основната причина за демографска криза и бягството на хората зад граница. Като държавно отговорна партия БСП трябва да покаже, че може да изведе държавата към нова перспектива", обясни Станишев. С него във Варна бе и Валери Жаблянов. Можем да покажем компетентност и да преодолеем един хроничен дефицит на България - липсата на национални приоритети и чувството, че все догонваме другите", подчерта той.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 13 Май 2019 11:25
  БСП: Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. В България магистрали няма, има само части от магистрали

  Днес трябваше да стартира тол системата, но това не се случи.

  Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски по време на пресконференция.

  „Темата, по която ще си поговорим в горещината на летния сезон, разбира се, е транспортът, който касае всеки един български гражданин и случващото се в държавата. Днес, на 16 август, трябваше да стартира в България работата на прословутата тол система. Днес трябваше всеки един преминаващ през България камион да заплаща за преминато разстояние. Вследствие на тези средства държавният бюджет, държавата, АПИ трябваше да събира пари, с които да ремонтира българските пътища. Какво констатираме на 16 август, вместо да имаме пътища, по които да могат да пътуват българските граждани, имаме участъци от магистрали. Цяла магистрала, работеща в България няма, имаме една магистрала към Българското Черноморие - „Тракия“, която вече поредна година е с ограничения за 90 км в час за движение“, заяви още Свиленски.

  По думите му другата магистрала е „Струма“, която е изгоряла. „За пожара на магистрала „Струма“ четири дни вие медиите и ние политиците ни занимават с прехвърляне на отговорности“, отчете Свиленски. По думите му всички институции ги обединява едно единствено име и един единствен човек - премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

 • Понеделник, 13 Май 2019 11:25
  БСП пита управляващите: Колко трябва да е важен Пламен Георгиев?

  Позиция на Кристиан Вигенин от името на ПГ на "БСП за България"

  Колко важен трябва да е Пламен Георгиев, проваленият председател на злощастната КПКОНПИ?

  1. Подиграха се на партията ГЕРБ, която беше принудена мълчаливо да му бере срама насред предизборна кампания, за да бъде скрит дълбоко няколко месеца.
  2. Подиграха се на Народното събрание, като вкараха оставката му извънредно, минути след подаването й, като последна точка преди ваканцията и я приеха без дебат, за да го скрият отново от публичност.
  3. Подиграха се на Висшия съдебен съвет, който беше събран спешно и извънредно, за да го възстанови като прокурор.
  4. Подиграха се на Министерството на външните работи, което го предложи по принуда и абсолютно необосновано за генерален консул във Валенсия, за да го скрият далеч.
  5. Подиграха се на целия кабинет, който го одобри в екстремно кратък срок, за да няма време за обсъждане, пак с цел да го скрият от публичност.
  6. Подиграха се на българската общност в Испания, като пращат там човек, който няма понятие от дипломатическа и консулска дейност, само и само да не дразни с присъствието си в София.
 • Понеделник, 13 Май 2019 11:25
  Корнелия Нинова: Искаме обсъждане на Бюджет 2020 отсега. Готови сме с нашите предложения

  Държавна политика се прави с ум и с грижа за хората, а не с ПР акции

Оставете коментар