Сряда, 19 Юни 2019
Вторник, 21 Май 2019 14:26

Корнелия Нинова: Българи, бъдете спокойни и гласувайте без страх!

Българи, бъдете спокойни и гласувайте без страх. Никой няма да уволни, никой няма да ви репресира. Гласувайте като свободни българи, за да спрем веднъж завинаги порочния модел на управление. Този призив отправи към всички избиратели лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя и водачът на евролистата на левицата Елена Йончева бяха тази сутрин в студиото на БиТиВи.

Бойко Борисов управлява чрев всяване на страх, но и него много го е страх, коментира Нинова. Тя е убедена, че твърденията му, че "подготвят Костинброд 2", са именно от страх, че ще загуби изборите. Това е начин да оправдае загубата на ГЕРБ, подчерта лидерът на БСП.

Нинова коментира и обвиненията на Борисов, че с президента Румен Радев заедно правят предизборна кампания. Имаме много общи позиции и с държавния глава, и с Иво Христов. Но обвиненията, че президента се обвързва с БСП още веднъж показват страх, категорична бе тя. Няма как желанието за върховенство на закона и за справедливост да е партийно пристрастие, смята лидерът на опозицията. На въпрос дали президентът Радев се меси в съдебната система с консултациите си за нов главен прокурор, Нинова отговори: Президентът има задължение по Конституция в процеса на избор на главен прокурор. Накрая той подписва указа. Съвсем логично е той да прави консултации. Нинова коментира и предложенията на БСП за промени в правомощията на главния прокурор. Вярвам в прокуратурата, но това не ми пречи да настоявам за налагане на съдебен контрол върху актовете на главния прокурор.

В модела на ГЕРБ истината се изкривява. Корупцията е държавна политика, а борбата с корупцията е заплаха за националната сигурност, описа маниера на управление Корнелия Нинова.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 21 Май 2019 14:26
  БСП се съгласи на по-ниска субсидия, но не от 1 лев

  Силни критики на Идейната комисия към НС на БСП за резултата от евроизборите.

 • Вторник, 21 Май 2019 14:26
  Иво Христов: Борисов лъже лековерните, купува користолюбивите и забавлява сеирджиите

  "Министър-председателят ни управлява чрез пороците, не чрез добродетелите. Вижте как бившите му изобличители днес са неговите най-усърдни апологети. ГЕРБ превърна дори по-податливите от Фейсбук-критиците си в група беквокали на властта. Изборните победи на ГЕРБ не почиват нито на идеи, нито на доверие, а на страха на хората да не загубят работата си, на принуда и на купен вот. Разбира се, най-могъщият съюзник на Борисов е политическата апатия. Ако не се отърсим от нея, ще се сбъдне реченото от депутата Георги Марков, че „Борисов ще ни управлява, докато му омръзне“. Когато Живков бе свален, мислеща България се дивеше как тъй поляци, чехи, унгарци и прочее били протестирали през годините, та сега строели бързо демокрацията си, докато ние сме пасували. Тридесет години по-късно е същото", казва в интервю за "Гласове" Иво Христов, избран за евродепутат от листата на БСП.

 • Вторник, 21 Май 2019 14:26
  БСП превзе знакови за ГЕРБ твърдини в Бургаска област

  Три поредни вота – от 2014, 2017 и 2019 г.,  изразяват ясната тенденция, че социалистите връщат позициите си 

Оставете коментар