Четвъртък, 09 Юли 2020

Понеделник, 03 Юни 2019 20:49

Мария Габриел се отказва от ЕП, остава еврокомисар. Лиляна Павлова влиза в Европарламента на нейно място

Водачът на листата на ГЕРБ за евроизборите Мария Габриел се отказва от мястото си в Европейския парламент и ще остане еврокомисар. Това обяви самата тя в предаването „Лице в лице” по bTV.

„Тази сутрин говорих и с премиера Борисов и той напълно одобри моето решение. Решението ми е да остана еврокомисар. Искам до края на мандата на тази комисия да продължавам да карам да се говори за България с гордост, с уважение за това, че е активна и отстоява силни каузи и че работя за политики, които не са абстрактни”, каза Габриел. Тя подкрепи решението си с това, че водещата ѝкауза е „уважавана България в Европа”, затова преценила, че е по-важно да остане в ЕК.

Решението на Мария Габриел означава, че следващият в листата, а именно Лиляна Павлова – ще стане евродепутат.

Аз разбрах, че ставам евродепутат днес, когато беше взето това решение, заяви Лиляна Павлова в предаването "Още от деня" по БНТ часове, след като стана ясно, че Габриел остава еврокомисар.

"Ситуацията е такава, че няма ясен консенсус кога и кои ще бъдат тримата нови лидери на трите ключови позиции в ЕС", коментира Павлова.

По думите ѝтова означава, че Мария Габриел може да бъде еврокомисар повече от няколко месеца, колкото остават на сегашната Европейска комисия.

Лиляна Павлова коментира и оставката на Цветан Цветанов. "Витаеше във въздуха, че има някакво напрежение, че има някакво недоверие между г-н Борисов и г-н Цветанов. Но това е въпрос на отношения, които двамата са градили с години. ГЕРБ е преди всичко на хората, които са част от тази партия", допълни Павлова. "Да, г-н Цветанов беше мотор, един организационен двигател, но той е част от една огромна пирамида, хора със сърце и душа, които са двигатели на тази партия", коментира още тя.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар