Вторник, 20 Август 2019
Неделя, 09 Юни 2019 11:13

Румен Овчаров: Корнелия Нинова извади партията от задкулисието

"БСП, начело с хора като Георги Гергов, Георги Пирински, Димитър Дъбов, Сергей Станишев, Михаил Миков - няма бъдеще. Тези хора са минало за партията. Ако Корнелия направи нещо, това е, че тя промени партията. Извади я от задкулисието на 2013-2014 г., извади я от безвремието на 2014/2015 г. Сега БСП е опозиция и алтернатива. Връщането на БСП в онова блато не дава никаква перспектива нито за държавата, нито за младите хора, нито за БСП. Затова влизането на тези млади хора е плюс и трябва да се радваме на това". Това заяви членът на НС на БСП Румен Овчаров в БТВ.

Той коментира, че ако има нещо, което го притеснява - това е какво ще се случи по време на Конгреса и след него. "Истерията 10 дни след изборите е необоснована", категоричен бе Овчаров. Той заяви, че е видял същата ситуация през 96-а година, когато един лидер си подава оставка под натиска на една група, а самите членове на групата не са получили това, което искат.

"Сега има друга опасност - ние да си създадем тежък юридически блокаж. Нямаше причина Корнелия Нинова да драматизира до такава степен нещата - с оставката, с исканията за вътрешнопартиен избор, при положение, че знае, че ситуацията с Устава не е ясна. Нужна е мъдрост. Възстановяването на БСП след 96-а година мина през ситуация, в която тя беше трета политическа сила - 2001 година", припомни още Овчаров. 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

"Критикувал съм Корнелия Нинова най-много - за едноличното вземане на решенията, за непрекъснатото отваряне на нови фронтове и битки с нови врагове, но на последните пленуми я защитавам, защото става дума за принципни неща. Не може да обявиш борба с паралелната държава, с корупцията, със задкулисието за основна тема на предстоящите избори, да избереш Елена Йончева за водач на тази листа и да се опиташ да сложиш на второ място Сергей Станишев, който за мен е легитимацията на това задкулисие през 2013 и 2014 година", посочи Румен Овчаров. По думите му е било необходимо да се направи разумен ход - Сергей Станишев да бъде сложен на четвърто или пето място, за да се получи някаква консолидация.

"В политиката трябва да имаш възможност за малко повече гъвкавост. Настоявам този Конгрес да намери разумния подход и да консолидираме максимално това, което е възможно да се консолидира. Да вървим напред и да печелим избори, да видим какво ще правим с управлението на държавата",  добави Овчаров.

По повод намаляването на партийните субсидии, той коментира: "Как се правят местни избори без пари, от партия, която е в опозиция на местната власт? Ако искаме да имаме нормален политически живот, трябва да има партийна субсидия. Може да се изчисли колко трябва да бъде тя спрямо дейностите, за които се харчат пари. Никой не живее в охолство на "Позитано 20".  

"Трябва да се освободим от усещането, че лидерите са несменяеми. Това време мина. Сергей Станишев беше последният такъв - незаменим", заключи Овчаров.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 09 Юни 2019 11:13
  БСП: Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. В България магистрали няма, има само части от магистрали

  Днес трябваше да стартира тол системата, но това не се случи.

  Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски по време на пресконференция.

  „Темата, по която ще си поговорим в горещината на летния сезон, разбира се, е транспортът, който касае всеки един български гражданин и случващото се в държавата. Днес, на 16 август, трябваше да стартира в България работата на прословутата тол система. Днес трябваше всеки един преминаващ през България камион да заплаща за преминато разстояние. Вследствие на тези средства държавният бюджет, държавата, АПИ трябваше да събира пари, с които да ремонтира българските пътища. Какво констатираме на 16 август, вместо да имаме пътища, по които да могат да пътуват българските граждани, имаме участъци от магистрали. Цяла магистрала, работеща в България няма, имаме една магистрала към Българското Черноморие - „Тракия“, която вече поредна година е с ограничения за 90 км в час за движение“, заяви още Свиленски.

  По думите му другата магистрала е „Струма“, която е изгоряла. „За пожара на магистрала „Струма“ четири дни вие медиите и ние политиците ни занимават с прехвърляне на отговорности“, отчете Свиленски. По думите му всички институции ги обединява едно единствено име и един единствен човек - премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

 • Неделя, 09 Юни 2019 11:13
  БСП пита управляващите: Колко трябва да е важен Пламен Георгиев?

  Позиция на Кристиан Вигенин от името на ПГ на "БСП за България"

  Колко важен трябва да е Пламен Георгиев, проваленият председател на злощастната КПКОНПИ?

  1. Подиграха се на партията ГЕРБ, която беше принудена мълчаливо да му бере срама насред предизборна кампания, за да бъде скрит дълбоко няколко месеца.
  2. Подиграха се на Народното събрание, като вкараха оставката му извънредно, минути след подаването й, като последна точка преди ваканцията и я приеха без дебат, за да го скрият отново от публичност.
  3. Подиграха се на Висшия съдебен съвет, който беше събран спешно и извънредно, за да го възстанови като прокурор.
  4. Подиграха се на Министерството на външните работи, което го предложи по принуда и абсолютно необосновано за генерален консул във Валенсия, за да го скрият далеч.
  5. Подиграха се на целия кабинет, който го одобри в екстремно кратък срок, за да няма време за обсъждане, пак с цел да го скрият от публичност.
  6. Подиграха се на българската общност в Испания, като пращат там човек, който няма понятие от дипломатическа и консулска дейност, само и само да не дразни с присъствието си в София.
 • Неделя, 09 Юни 2019 11:13
  Корнелия Нинова: Искаме обсъждане на Бюджет 2020 отсега. Готови сме с нашите предложения

  Държавна политика се прави с ум и с грижа за хората, а не с ПР акции

Оставете коментар