Вторник, 26 Май 2020

Петък, 14 Юни 2019 10:04

Политическите сили трябва да върнат общо 14,6 млн. лева надвзети партийни субсидии

Партиите и коалициите имат срок до края на 2020 година да върнат получените в повече средства като държавно финансиране. Ако не спазят този срок, ще им се начисляват лихви.

Промяната беше гласувана окончателно на второ четене на промените в Закона за политическите партии.

Общата сума, която политическите сили трябва да върнат, е в размер на 14,6 милиона лева. 

Законовите промени бяха инициирани от Министерския съвет, след като стана ясно, че на партиите са изплатени суми, значително надвишаващи субсидията от регламентираните 11 лева на действително получен глас, като са начислявани малко над 13 лева, тъй като са отчетени и гласовете "не подкрепям никого".

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира пред журналисти, че съвсем очаквано всички са гласували за връщането на надвзетите суми. Симеонов заяви, че не е знаел, че са били начислявани по-високи субсидии на партиите.

Източник: БНР

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 14 Юни 2019 10:04
  Парламентът прие на първо четене 9% ДДС за ресторанти, хотели и книги

  Парламентът прие на първо четене предложението на ГЕРБ и "Обединени патриоти" за 9% ДДС за ресторанти, хотели и книги. Това бе заложено в общ законопроект на управляващата коалиция. Той бе подкрепен с 107 гласа "за", "против" - 1 и "въздържали се" -68, с което той бе приет. Друго предложение в законопроекта е свързано с осигуряване на ваучери за настаняване с номинална стойност 210 лв. за хората на първа линия в борбата с коронавируса.

  На вниманието на депутатите бяха поставени още пет законопроекта, но всички те бяха отхвърлени. Освен общия законопроект с ГЕРБ, свои подобни законодателни инициативи бяха внесли поотделно НФСБ и ВМРО, но те също бяха отхвърлени.

 • Петък, 14 Юни 2019 10:04
  МС не разполагал с доклада на алтернативния щаб за коронавируса. Секретен ли е?

  Правителството или е поръчало доклад, който не му трябва, или пък  експертите са дали мнението си, но властта не я интересува то, даже и не го чете, коментира Антон Кутев, който е отправил депутатско питане по въпроса към Бойко Борисов

 • Петък, 14 Юни 2019 10:04
  Разследват Костадинов от „Възраждане“ за присвояване на 1 млн. лева партийна субсидия

  Окръжната прокуратура във Варна образува досъдебно производство по разследване на Нова телевизия

Оставете коментар