Събота, 26 Септември 2020

Сряда, 03 Юли 2019 14:06

Борисов: Никак не ми е приятно да арестувам доктори. Премиерът разпореди и спешни мерки заради масовата популация на комари край Дунав

Министър-председателят Бойко Борисов предупреди всички медици, които издават болнични, да внимават много, защото държавата се е заела с подозрителния им скок на 3,5 млн. през 2019 г. срещу 2 млн. за миналата година.

"И нещо, което много ме тревожи - болничните са над 3,5 млн. Това е страхотен бич за работодателите. Някой си пълни джобчетата с раздаване на болнични листове. Това са милион и половина повече заболели, което няма как да е истина", заяви Борисов.

В същото време "големи групи от хора взимат болнични и отиват да берат гъби, ягоди", недоволства министър-председателят.

Данните Борисов изнесе по време на представянето на резултатите за първото тримесечие на 2019 г. от борбата с контрабандата с цигари, съобщи NOVA.  

"Никак не ми е приятно да арестувам доктори и медицински лица, защото всички ги уважаваме, но призовавам да спрат тази практика, защото много сериозно сме се заели", апелира премиерът, като напомни за акциите срещу измамите с ТЕЛК с коментара: "виждате какви безобразия се правят там".

"Толкова много искания има за повишаване на доходи и заплати, че всеки лев е важен да влезе в бюджета. Така че, правим го със сърце и душа, защото ни трябват парите", обобщи Борисов по повод засилените комплексни мерки за борба с незаконната търговия на цигари. 

Към момента незаконната търговия с тютюневи изделия е 3,8%, което е спад с 2 на сто спрямо същия период за миналата година, наблегна Борисов. Най-много нелегални цигари са регистрирани във Велико Търново - 9,3% и в Хасково - 7,5%. За граничната област премиерът коментира, че това се дължи на турските туристи в района на Свиленград, които идват да играят хазарт и хвърлят празните цигарени кутии в кошовете за боклук.

От началото на годината сме задържали 11 тона нелегален нарязан тютюн, а за 2018 г. заловеният канабис е 110 тона, отчете още  Борисов.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Всяка сряда като се събираме с главния прокурор, с директори на дирекции, с НАП и "Митници", първото, което докладват е колко незаконни цигари са задържали и колко тютюн. За миналата година сме задържали 110 тона канабис“, разкри министър-председателят и на няколко пъти благодари на Сотир Цацаров, на МВР, НАП, Митниците и финансовия министър Владислав Горанов за координираните им действия, които са свели контрабандата на нищожно ниски нива.

Борисов разпореди и спешни мерки във връзка с проблема с масовата популация на комари край река Дунав. По време на днешното правителствено заседание той поиска министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, заедно с БАБХ, да влязат във връзка с кметовете на засегнатите общини, за да може да се реагира незабавно като се отпуснат средства и се осигури самолетно пръскане.

„Лично ги прозвънете и им кажете, че имаме желание да им помогнем и то максимално бързо, но трябва да съдействат“, обърна се Борисов към министър Танева. „Да спасим хората от това бедствие, защото от много места се обадиха”, добави той и разпореди координация и с другите министерства, които биха имали отношение към проблема.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар