Понеделник, 23 Септември 2019
Понеделник, 09 Септември 2019 11:52

Иво Христов: Държавата отдавна няма функциониращ парламент. Имаме самодържец

Не бях съгласен президентът да прави обръщение в парламента, но той беше убеден, че трябва да бъде спазен институционалният подход и го направи, коментира бившият началник кабинет на държавния глава и настоящ евродепутат.

Аз съм в постоянна връзка с президента, смятах че не си струва да се прави обръщение към парламента, защото той удари институционалното дъно. Това заяви в предаването "Тази сутрин" по bTV  евродепутатът от БСП Иво Христов. Той отбеляза обаче, че президентът е избрал да се спази институционалния подход.

"Парламентът гони историческо дъно по доверие, ако въобще можем да говорим за доверие. Президентът беше убеден, че трябва да бъде спазен институционалният подход и го направи. Той заяви всичко онова, което хората мислят и което някой трябва да изговори. Разбира се, не бе разбран, както се и очакваше", коментира Иво Христов.

"Това е общ закон – улицата пренаписва правилата, той изтъква една обществена закономерност", коментира Иво Христов думите на Румен Радев, че улицата ще помете статуквото.

"Държавата отдавна няма функциониращ парламент. Имаме самодържец. Местните изори са по-горещи. В България изборният процес е толкова опорочен, че поставям под въпрос всички резултати оттук нататък”, категоричен беше Иво Христов.

Шансовете на Мая Манолова да спечели изборите в София никак не са малки, каза още Христов. По думите му в столицата има очакване за промяна.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

"В София има натрупано очакване за промяна. Софиянци искат градът да има добър стопанин и естет; да не се случват повече безобразия като плочките пред "Свети Седмочисленици", перките на акули по "Граф Игнатиев", сечта в Борисовата градина, за която по-малко се говори, но която наблюдавам всеки ден."

По думите му Мая Манолова трябва да знае, че за да получи доверието на хората, трябва да не концентрира своя изобличителен патос върху модела "ГЕРБ" или модела "Фандъкова".

"Няма такъв модел. Има модел "Борисов" в България и тя трябва ясно да заяви какво е отношението ѝ към Борисов", смята Христов.

"Ако в дните след евентуалното ѝ избиране тя каже, че ще работи за доброто на софиянци и София в съдружие с всички власти, това значи да се отметне от всичко онова, което е говорила преди. Не може да се реформира моделът в София съвместно с Бойко Борисов, той е автор на този модел, бивш кмет на София и патрон на целия модел "ГЕРБ" в страната."

източник: btvnovinite.bg

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 09 Септември 2019 11:52
  Борисов: Милиони са налети от "Америка за България" в проекти

  Досега бях с "Америка за България", сега с руския посланик – ще ги объркаме пак, каза премиерът в Пловдив

 • Понеделник, 09 Септември 2019 11:52
  Христо Проданов: България се управлява с кражби и разпродажби

  Страната e хваната в режим, с който трябва да се борим, заяви зам.-председателят на „БСП за България”

 • Понеделник, 09 Септември 2019 11:52
  Президентът Румен Радев ще участва в 74-ата сесия на Общото събрание на ОНН

  Президентът Румен Радев на посещение в Съединените щати. Държавният глава ще участва в 74-ата сесия на Общото събрание на ООН. Срещата е на най-високо равнище по въпросите на климата.

  По-късно през деня президентът ще участва и в събитие, посветено на защитата на религиозните свободи.

  Във вторник предстои изказването на Радев във форума на ООН, който се организира на всеки четири години. В делегацията, ръководена от българския държавен глава, е и министърът на външните работи Екатерина Захариева.

  Преди да започне срещата, Радев се срещна с българската общност в Ню Йорк. Държавният глава отправи покана към сънародниците ни за връщане в страна и заяви, че България се развива, но въпросът е с каква скорост.

  Пред около 60 души в залата на Генералното консулство в Ню Йорк Радев поздрави присъстващите с Деня на независимостта и подчерта постиженията на сънародниците ни в една изключително конкурентна среда.

Оставете коментар