Петък, 13 Декември 2019
Сряда, 18 Септември 2019 12:53

Провокацията е целяла дискредитиране на новия шеф на БНР и нагнетяване на изкуствено напрежение по повод свалянето от ефир на Силвия Великова

Човек на Иван Костов е виновният за спирането на „Хоризонт“.

Вчера прокуратурата обяви, че разполага с достатъчно данни за извършено длъжностно престъпление от директора на дирекция „Техника“ в БНР инж. Пламен Костов, по повод спирането за няколко часа на сигнала на програма „Хоризонт“ миналия петък.

Веднага грантово зависимите издания на Прокопиев подеха в негова защита обратната кампания, с мантрата, че някой го е принудил да извърши действията, в резултат на които сигналът е бил отрязан. Оказва се обаче, че Пламен Костов съвсем не е случайна фигура, а близостта му до „Да(Й) България“ и жълтопаветните грантово зависими журналисти и говорители, обяснява до голяма степен извършеното от него. Както и неистовото желание на глутницата прокопиеви „моралисти“, вината да бъде прехвърлена на шефа на БНР Светослав Костов.

Припомняме, че миналата седмица избухна скандалът със свалянето от ефир на протестърската пристрастна „журналистка“ Силвия Великова, която от години е превърнала ефира на „Хоризонт“ в говорилня на кръга „Капитал“.

С изтъркания израз, че е застрашена свободата на словото, изданията на Иво Прокопиев и Цветан Василев скочиха в нейна защита, дори беше организиран и „протест“ пред сградата на Радиото. В същия ден беше спрян и сигналът на „Хоризонт“, което допълнително нагнети напрежение. Картината обаче придобива съвсем различен вид и провокацията веднага лъсва, ако се види кой всъщност е Пламен Костов. Същият е стар кадър на националното радио, като именно по времето на Иван Костов, в началото на 2001г. и при управлението на БНР от Александър Бръзицов, се издига скорострелно в йерархията и става изпълнителен директор на медията.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Да се приеме при това положение, че в действията му сега няма умисъл, или пък че някой друг (различен от старите му приятели костовисти) се е опитал да му „въздейства“, както твърдят медиите от кръга „Капитал“, е напълно несериозно. Прокуратурата вече разкри, че на 11.09.2019 г. директорът на дирекция „Техника“ към БНР Пламен Костов е изготвил писмено уведомление до генералния директор на БНР за „създаден голям технически проблем“, който налага „профилактиране на студийния комплекс на Програма „Хоризонт“ за времето от 6:00 до 11:00 часа на 13.09.2019 г.“. Никъде в това уведомление Костов не е посочил, че ще се извършва спиране на излъчването на програмата и не е довел до знанието на генералния директор такова свое намерение.

Освен това Костов е съставил и още много документи, както и писма по електронната поща, които доказват, че без никакво основание, както и тайно от ръководството, е организирал спирането на сигнала на „Хоризонт“ и то точно по времето, когато е било предаването на Силвия Великова - очевидно с цел да създаде напрежение и да набеди директора на БНР в „цензура“, каквато реално не съществува. И това да е предпоставка да му се иска оставката, което и се случва в момента.

Този път обаче хората на Иван Костов очевидно прекалиха с манипулациите, защото първо, свързаността на Пламен Костов с организаторите на провокацията няма как да се скрие, и второ, престъплението, в което е уличен, застрашава не само националната сигурност, но и отново доказва, че малобройните психодесни политици и техните журналистически марионетки, нямат никакви задръжки, нито морал.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 18 Септември 2019 12:53
  СЕМ прекрати предсрочно мандата на генералния директор на БНР

  “За” предсрочното му освобождаване гласуваха всички петима членове. Антон Митов става и.д. генерален директор на БНР

 • Сряда, 18 Септември 2019 12:53
  Главният прокурор: Силвия Великова има право да ме отразява, както намери за добре, а аз имам право да не я слушам в ефир

  Твърденият от Силвия Великова натиск върху БНР не идва от министър-председателя, заяви Сотир Цацаров.

   

  В Прокуратурата са се развили пет сюжетни линии за БНР, тя не може да решава проблемите на радиото. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров по време на изслушването си във Временната анкетна комисия за БНР във връзка с проблемите и спирането на ефира на националното радио.

  Цацаров посочи, че Прокуратурата не може да решава проблемите на радиото и че това е от компетентността от ръководствата на медиите, на СЕМ и на много други органи

  „Това, с което ние се занимаваме е това дали е налице извършено престъпление. Предварително ще направя уговорката, че всички факти и обстоятелства ще бъдат съобщени след съответно разрешение от наблюдаващия прокурор", заяви Цацаров и посочи, че разполага с такива писмени разрешения.

 • Сряда, 18 Септември 2019 12:53
  СЕМ откри процедура за предсрочното освобождаване на шефа на БНР

  Без да изчака прокурорската проверка в радиото, съветът бърза с назначаването на изпълняващ длъжността директор.

  С 3 гласа "за" и 2 "въздържал се" Съветът за електронни медии откри процедура по предсрочното освобождаване на директора на Българското национално радио Светослав Костов.

  Според въздържалите се членове на СЕМ гласуването е прибързано и няма законово основание на този етап Костов да бъде освобождаван предсрочно.

  Според председателката София Владимирова, Розита Еленова и Ивелина Димитрова обаче е налице нарушение на чл. 10 от Закона за радио и телевизия и отговорността за спирането на излъчването на програма "Хоризонт" за пет часа на 13 септември трябва да понесе генералният директор.

Оставете коментар