Неделя, 23 Февруари 2020

Събота, 21 Септември 2019 16:48

Фандъкова отговори на критиките на Манолова за поръчката за електробуси

Кметът Йорданка Фандъкова отговори на критиките, казани по-рано от един от нейните опоненти Мая Манолова, че предварително се знаят кои от кандидатите, включили се в обществената поръчка за закупуването на електробуси, тролейбуси и трамваи, са вече известени. „На практика тази покупка трябва да е в интерес на столичани, защото довеждащият транспорт до метрото в големите столични квартали би следвало да става именно по този начин“, каза по-рано днес Манолова и подчерта, че става дума за непрозрачно харчене на огромен финансов ресурс и липсва обсъждане с гражданите какви точно електробуси да бъдат закупени.

В отговор Йорданка Фандъкова обясни, че тези процедури са със защитените средства по Оперативна програма "Околна среда". „Всъщност протоколите и приключването на тези поръчки, за които тя (бел.ред.: Мая Манолова) говори, ще бъдат със срокове, които ще бъдат по времето на новоизбрания кмет, така че очевидно тя се интересува изключително много. Знае кой ще спечели, може би знае кой трябва да спечели. Аз не зная. В комисиите, между другото, които разглеждат документите, влизат представители на Общинския съвет, включително представители на БСП. Госпожа Манолова работи с колегите от БСП. Нека да я информират, да ѝ кажат, за да знае, защото все пак, ако искаш наистина да развиваш града, трябва да имаш и информация и знания затова как се прави", коментира столичният кмет.

До 2 седмици деца и техните родители ще могат да почиват в напълно обновената площадка в район Зона Б-5 в София, каза кметът  Йорданка Фандъкова. Тя провери довършителните работи по оформянето на площадката, изградените съоръжения за децата и озеленяването на парковата среда.

Кметът посочи още, че визията на Общината при модернизирането на настоящите междублокиви пространста в посока площадките да дават възможност за почивка на цялото семейство.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Децата да играят на детските площадки, по-големите млади хора или пък и по-възрастните да играят на спортните площадки. Бабите и дядовците да почиват в една паркова среда. Това е наистина един модел, който вече на няколко места в София реализираме. В "Овча купел" имаме такива пространства, в район "Подуене".

Предстои на 25 септември от 16.30 часа в пространството между блоковете 15, 16, 18 в квартал Зона Б-5 да бъдат засадени 50 японски вишни.

източник: БНР

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар