Сряда, 23 Октомври 2019
Неделя, 06 Октомври 2019 14:04

Проф. Герджиков: Има основания съдът да не регистрира партията на Слави

Нарушението се съдържа в името "Няма такава държава", законът не позволява партия да уронва доброто име и престиж на държавността.

Има основания съдът да не регистрира учредената вчера партия на шоумена Слави Трифонов "Няма такава държава". Това мнение юристът - бившият председател на Народното събрание, бивш служебен премиер проф. Огнян Герджиков.

В „Неделя 150” на БНР той отбеляза, че законът не позволява партия да уронва доброто име и престиж на държавността, а още с името си партията на шоумена нарушава законността.

"Няма такава държава" е нещо, което трудно може да бъде защитено, все пак ние сме демократична, правова държава с всичките му кусури, с много недостатъци, наистина с проблеми. Но за да е в заглавие на партия, която иска да е в управлението на страната, че "няма такава държава", ми се струва силно смущаващо. И мисля, че едва ли ще получи регистрация", смята проф. Герджиков.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Той обаче не изключва изборът на наименование да е целенасочен, с цел провокация – на принципа "няма лоша реклама". Според проф. Герджиков едно евентуално спиране от съда би могло да консолидира подкрепа около политическия проект на „Шоуто на Слави”.

Припомняме, че вчера Слави Трифонов и екипът му учредиха „на тъмно”, само за 15 минути и без достъп за журналисти новата партия. Шоуменът влезе в залата през заден вход, пазен от мутри, и забрани на учредителите да говорят пред медиите, а на всички, преди да влязат в залата, са им били отнети телефоните, за да не може да се правят снимки и записи на случващото се в залата.

По-късно във фейсбук страницата на Трифонов се появи видео със словото му.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 06 Октомври 2019 14:04
  Бивш шеф на СДС във Варна и зърнен бос в редиците на Слави

  Интересен факт е, че човекът който е на преден план на снимката не кореспондира с критериите на “Няма такава държава”. Това е зърнения бос от Варна Емил Ефтимов.

 • Неделя, 06 Октомври 2019 14:04
  Бойко Борисов: "Апартаментгейт" ни разби

  Аз не се меся в изборите на този момент. Преди сме се месили на много места в страната. Сега оставих Изпълнителната комисия на ГЕРБ сама да си промотира местните избори.

 • Неделя, 06 Октомври 2019 14:04
  Трифонов, има такава държава!

  Елена Гунчева: Човек не се отрича от държавата си, дори когато тя е зла с него. Както не се отрича и от майка си

Оставете коментар