Неделя, 31 Май 2020

Неделя, 06 Октомври 2019 14:04

Проф. Герджиков: Има основания съдът да не регистрира партията на Слави

Нарушението се съдържа в името "Няма такава държава", законът не позволява партия да уронва доброто име и престиж на държавността.

Има основания съдът да не регистрира учредената вчера партия на шоумена Слави Трифонов "Няма такава държава". Това мнение юристът - бившият председател на Народното събрание, бивш служебен премиер проф. Огнян Герджиков.

В „Неделя 150” на БНР той отбеляза, че законът не позволява партия да уронва доброто име и престиж на държавността, а още с името си партията на шоумена нарушава законността.

"Няма такава държава" е нещо, което трудно може да бъде защитено, все пак ние сме демократична, правова държава с всичките му кусури, с много недостатъци, наистина с проблеми. Но за да е в заглавие на партия, която иска да е в управлението на страната, че "няма такава държава", ми се струва силно смущаващо. И мисля, че едва ли ще получи регистрация", смята проф. Герджиков.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Той обаче не изключва изборът на наименование да е целенасочен, с цел провокация – на принципа "няма лоша реклама". Според проф. Герджиков едно евентуално спиране от съда би могло да консолидира подкрепа около политическия проект на „Шоуто на Слави”.

Припомняме, че вчера Слави Трифонов и екипът му учредиха „на тъмно”, само за 15 минути и без достъп за журналисти новата партия. Шоуменът влезе в залата през заден вход, пазен от мутри, и забрани на учредителите да говорят пред медиите, а на всички, преди да влязат в залата, са им били отнети телефоните, за да не може да се правят снимки и записи на случващото се в залата.

По-късно във фейсбук страницата на Трифонов се появи видео със словото му.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 06 Октомври 2019 14:04
  “И какво да ги правим сега тия кавали, след като вече сме ги избрали?"

  Слави Трифонов обвини в лъжа Екатерина Захариева

   

 • Неделя, 06 Октомври 2019 14:04
  Кеворк Кеворкян: Плеснал се по челото

  Жалко за предаността, с която живеят левскарите – тя остана жива само във футболните среди. Политиката я измете от почти навсякъде другаде – анестезира напълно хората, отчая ги, направи ги безразлични дори към собствения им живот

 • Неделя, 06 Октомври 2019 14:04
  Герджиков се обърна на 180 градуса: Борисов категорично не е собственик на “Левски”!

  "Ако е направено умишлено, е замислено много умно. Собственик на акциите е този, който се е опитал по този начин да джироса, но всъщност е направил един удар във въздуха. Георги Попов е категоричният собственик на "Левски", твърди по повод джирото на акциите един от най-вещите български юристи в областта на търговското право - проф. Огнян Герджиков.

  Мажоритарният пакет акции на "Левски" продължава да бъде собственост на Георги Попов, тъй като джиросването на името на премиера не е направено по установения ред. Това обясни в предаването "Тази неделя" на bTV бившият служебен министър-председател и изявен юрист проф. Огнян Герджиков. Той уточни, че преди дни е сбъркал, като е казал, че Борисов вече е притежател на акциите, но не и акционер в клуба.

Оставете коментар