Неделя, 07 Юни 2020

Сряда, 30 Октомври 2019 08:24

Защо шефовете на Efbet лъжат след обиска на ДАНС? (документи)

Протоколът от претърсването никак не е в полза на собствениците на хазартните игри, а медиите, получаващи реклами от Efbet, обявиха акцията на спецслужбите за лъжа

Вчера се заформи своеобразен медиен спор между Actualno.com и wowmedia.bg по повод течащото разследване срещу букмейкърската компания Efbet. Всеизвестно е, че доста медии получават рекламен бюджет от въпросната хазартна империя, но пък наричането на новината, че ДАНС е започнал проверки в офисите е като това да се каже, че наличието на журналистика в България е “медиен слух”.

Actualno.com съобщи, че административният директор на Efbet категорично им бил казал, че полиция и агенти на ДАНС никога не били влизали в техни обекти.

Всъщност, ето за това сме на 111 място по свобода на словото, отговарят от медията, съобщила първа за проверката - wowmedia.bg.

Що се отнася до Efbet, ние предоставяме на внимание на нашите читатели снимки от протокола за “претърсване и изземване” от акцията провела се от полицията, Специализираната прокуратура и ДАНС на 4 октомври тази година в един от обектите на Efbet на ул. “Златовръх” в кв. Лозенец в София. Протоколът,  който е публикуван от wowmedia.bg, е подписан от следовател Галя Илиева от Специализираната прокуратура и полицай Николай Чернев, като на мястото е присъствал и служител на ДАНС.

От протокола става ясно още, че някои от помещенията в проверявания обект са били отключвани лично от Валери Величков – ръководител на отдел “Сигурност” на “Геймпром” ООД (фирма за организиране на хазартни дейности от кръга на Стефан, Боян и Цветомир Найденови) находящо се на бул. “Джеимс Баучер” 20, същия адрес на който се помещава и Централният офис на Efbet. Фирмата “Геймпром”.

Според информация на wowmedia.bg, на същата дата подобни претърсвания и изземвания са били направени в поне още два обекта на Efbet, единият от които е Централния офис на бул “Джеймс Баучер” 20.

Wowmedia.bg, макар и не много известна и голяма медия, излага следните факти:

Що се отнася до стилистиката на отричане и принизяване на нашата работа, от колеги, както и от обектите на този материал, може да кажем само следното:

– почти всички казионни и големи медии са добре платени от Efbet – затова там няма да чуете и дума за този материал или въпросното разследване на прокуратурата и службите
– добре е шефовете на Efbet да знаят, че “финансовият чадър” някой път също протича и обичайните им методи за справяне с подобни ситуации, като предлагане на пари, отправяне на заплахи, залагане на бомби, отправяне на мрачни погледи, звъннене на влиятелни политически, ъндърграунд или от специалните служби приятели, е напълно безсмислено.

Това не е война, а информиране на публиката. Действие с което по принцип се занимават журналистите.

https://wowmedia.bg

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар