Събота, 08 Август 2020

Вторник, 03 Декември 2019 07:55

Родители сезират Държавната агенция за закрила на детето заради хазартната кампания на Efbet в двора на училище (снимки)

Рекламна кампания на хазартната марка в двора на 7 СУ в София събра десетки ученици на възраст между 8 г. и 12 г.

 • Родители искат строги санкции за букмейкъра Efbet заради лъвче в двора на училище в София
 • След акцията на ДАНС в Еfbet, собствениците - братя Найденови започнаха да чистят имидж в двора на училище в София!
 • Скандални братя-милионери използват невръстни деца за да чистят криминален имидж

Внимание, Директорката гледа

Пред погледа на Директорката на 7- СУ в София - г-жа Маруся Никова, се проведе показна кампания на футболния клуб “ЦСКА 1948”, в който основна атракция и лице беше лъвчето на букмейкърската фирма Efbet, собственост на братята Цветомир (47 г.) и Боян (44 г.) Найденови, и техния баща – бизнесменът, известен от близкото минало - Стефан Найденов (75 г.).

Самият собственик на Efbet Цветомир Найденов е разпространил рекламното видео (виж ТУК) от училищния двор на своята стена във Фейсбук, на което основно действащо лице е “лъв” с тениска с голям надпис на Еfbet. От видеото се вижда как “лъвчето” предизвиква децата да го гонят, да му се радват и не на последно място – да го харесват.

Снимка от профила на Цветомир Найденов във Фейсбук

 

Маруся Никова - директор на 7-СУ, заедно с лъвчето на Efbet и десетки деца, които се радват.

Рекламното събитие се е състояло преди 1 седмица, като заснетата рекламна кампания с децата пред столичното училище предизвика гневни реакции на майки, бащи и други гражданско-активни хора в социалните мрежи. Само за няколко часа майка успя да събере 1300 “харесвания” и над 130 коментара на поста и в популярната група във Фейсбук - “Забелязано в София”.

Активната жена сподели недоволството си от факта, че:

“се използват спортните успехи и постижения на спортистите, които пораждат доверие в обществото, с цел да мотивират хората да залагат на спортни събития. Няма да коментирам факта, че нашите деца са включени по неволя в тази цинична реклама на спорта, а синът ми вече, макар че е на 9 г., започна да асоциира залаганията като неразделна част от спорта... Децата вместо да говорят за любимия си отбор, вече говорят за шансовете за победа на този отбор”.

Ще има ли последствия за Efbet и ЦСКА 1948 г.?

Очаква се сигналът да бъде изпратен на 02.12.2019 г. до Държавната Агенция по закрила на детето, твърдят родители на деца от 7 СУ. На базата на проверка на екипа ни от предишен опит и практика на институциите по подобни на този сигнали - се очаква, че Националният съвет за саморегулация (НСС) ще вземе конкретно отношение и мерки по проблема, заедно с Държавната агенция по закрила на детето. За целта ще трябва да бъде признато от Съвета за саморегулация, че децата, които се виждат в двора на училището, “изглеждат непълнолетни”, както е записано в етичния кодекс за реклама и търговска комуникация.

Етичният кодекс категорично не допуска търговската комуникация за хазартни продукти да бъде насочена към деца, като освен това в кодекса ясно е дефинирано, че фирмите, които се занимават с хазарт “Няма да се показват върху спортни екипи на младежки състави или в рекламни или спонсорски кампании, които са директно насочени към деца”.

Кои са Еfbet?

През последните два месеца българската букмейкърска компания влезе рязко в полезрението на служби и медии. Срещу братята собственици на Еfbet Цветомир и Боян бяха извършени проверки от ДАНС и Прокуратурата, по които досега не се предоставя изчерпателна информация. Предполага се, че скандалите с БФС и влизането на барети и там, е свързано с предхождащото го влизане в офисите на Еfbet в София.

Разследвания срещу компанията Brobet на Найденови, която държи марката Efbet, текат още в Гърция, Румъния, МалтаВеликобритания и Италия, където десетки медии пишат, че собствениците на Efbet са замесени в расистки скандали във футбола и че са част от корупционни схеми, финансови измами и укриване на данъци на територията на няколко държави.

източник: standartnews.com

Медия

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 03 Декември 2019 07:55
  Само един свидетел срещу Божков за престъпното сдружение

  Цялото престъпно сдружение около обвиняемия Васил Божков, за което твърди прокуратурата, се крепи само на показанията на бившия му съдружник Цветомир Найденов.

  Това записа Апелативният спецсъд в определението, с което потвърди, че обвинената по делото секретарка на Божков - Йоана Чолакова, излиза от ареста срещу 30 хил. лв. гаранция, съобщи БНР. Определението на апелативния съд е окончателно.

  Чолакова е обвиняема по "първата" организирана престъпна група на Васил Божков - за пране на пари, невнесени такси, принуда на държавни служители и т.н. Затова и днес прокуратурата претендираше, че тежестта на обвинението е достатъчен аргумент тя да бъде в ареста, за да не влияе на свидетели и да не извърши нови престъпления. За нея Цветомир Найденов свидетелства, че била в "изключително близки, доверителни отношения" с шефа си, "организирала и ръководела част от неговите срещи" и дори имала достъп до всички помещения в "Нове АД холдинг", разказва "Клуб Z".

  Адвокатът й Владимир Манолов контрира, че всички твърдения на Найденов са в смисъл "чул съм", "известно ми е, че" - без никой да го пита откъде му е известно, откъде е чул нещата, които твърди.

  "Неговите твърдения са непроверени - никой не смее да му зададе контролни въпроси. Подобни са и разпитите на Бойко Борисов, Менда Стоянова и Владислав Горанов", каза адвокатът.

  "Това не са разпити, а монолози, в които те защитават себе си, не изтъкват факти. А прокуратурата не задава уточняващи въпроси, защото се страхува да не се срути конструкцията на обвинението", допълни той.

  Апелативният съд прие, че протестът на държавното обвинение срещу пускането на Чолакова под гаранция е напълно неоснователен и че за последните 4 месеца и половина с нищо не е надградено първоначалното обосновано предположение, че жената е член на организирана престъпна група на Божков.

 • Вторник, 03 Декември 2019 07:55
  Легализираха хазартния бизнес в Украйна

  Зали с игрални автомати може да бъдат отворени в хотели с три до пет звезди

 • Вторник, 03 Декември 2019 07:55
  Васил Божков обяви, че дължи 9,43 лв. данъци и пусна нова анкета

  Дaнъцитe, кoитo дължa личнo, ca в рaзмeр нa 9,43 лв.

Оставете коментар