Понеделник, 28 Септември 2020

Събота, 15 Февруари 2020 09:50

Христо Проданов: Главният прокурор може да насочи своите усилия и към обществените поръчки, строителството на магистралите, как се прехвърля и в момента собственост

„Ние подкрепяме всяка една инициатива, която цели изсветляване, изкарване на виновните и понасяне на наказания“. Това заяви зам.-председателят на ПГ „БСП за България“ Христо Проданов пред БНТ по повод проверката на сделките на прехода.

„При такава акция би трябвало да се търси наказателната отговорност от този, който е продавал държавното имущество – държавните колективни органи, а нали знаете как се търси и носи отговорност от колективен орган“, поясни Проданов.

„Ако наистина главният прокурор води борба с корупцията тук и сега, може да насочи своите усилия и към това, което се случва в момента – обществените поръчки, строителството на магистралите, как се прехвърля и в момента собственост – и всичко останало, което съпътства днес живота ни. Да не се окаже, че това, което се случва днес, след време също е изгубило давност“, каза още социалистът.Проданов припомни, че преди малко повече от една година ГЕРБ са вкарали и приели промени в Закона за приватизацията и следприватизационния контрол, свързани с промяна на срока на давност, но не към увеличаване, а към намаляване. Срокът на давност тогава е бил променен на пет години с единствената цел - да се спестят около 55 милиона на един български бизнесмен, свързан с приватизацията на Българския морски флот.

„Ние се радваме, че управляващите все пак са възприели това да се върне машинното гласуване и да спазят закона, защото според сега действащия Изборен кодекс, следващите парламентарни избори трябва да се проведат с машини. Законът не е променян и това, че те го измениха специално за местните избори – да отпадне машинното гласуване, по никакъв начин не ги оправдава“, категоричен бе Христо Проданов.

Народният представител от левицата заяви, че БСП твърдо и категорично стои зад позициите, които президентът е изложил, защото според него, той говори истината за моментната картина в България, съпътстваща живота на българските граждани.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар