Сряда, 08 Юли 2020

Четвъртък, 05 Март 2020 14:07

„Атака“: Каракачанов не каза на кого, как и защо е продал евтино имоти на МО. Не е ли конфликт на интереси министърът на ВМРО да разписва военни да нощуват в хотелите на Валери Симеонов?

Вицепремиерът и министър на отбраната от ВМРО Красимир Каракачанов не отговори на „Атака“ защо е харизал военни имоти в Русе, Несебър и Пловдивско на цени в пъти под пазарните. Това стана по време на изслушването му в НС, поискано от партията на Сидеров.

В момент, когато ревизията на приватизацията е актуална тема, военният министър на ВМРО разпродава имоти за жълти стотинки. От „Атака“ искаме да предотвратим този порочен процес и да запазим държавната собственост.

Водачът на ВМРО се подигра с Народното събрание, като каза, че на търговете се бил явявал само по един кандидат. Ние от „Атака“ питаме защо не е прекратил или удължил процедурите, а „подарява” декари земя на занижени цени. Питаме още защо Каракачанов лично е разписвал военни да нощуват в хотелите на Валери Симеонов и има ли конфликт на интереси. Каракачанов не отговори.

Ето и част от имотните сделки, които Каракачанов лично е подписал, а не Министерският съвет:

-    115 дка в община Куклен, местност Капсида. Продадени за 829 072 лв. - 7.20 лв. за кв. м. средна цена 50 лв. на кв. м. СЕДЕМ пъти под пазарната цена!

-    16.3 дка пак в местността Капсида, продаден за 161 130 лв. Само за 9.90 лв. за кв. м. Звучи като промоция. Средната цена е 50 лв. за кв. м. ПЕТ пъти под пазарната оценка!

В Капсида се намира новата промишлено-търговска зона. Там се изграждат все повече заводи за милиони. Цената на земята расте постоянно. Тя се намира на километри от Летище Пловдив и има спирка на междуградски и градски транспорт.

-    18.9 дка и 16 сгради с РЗП 4 802 кв. м в Русе – бившата военна болница. Продадена е за 4 071 950 лв. Единственият кандидат на търга е наддал само с 12 120 лв. над тръжната цена. Продаден е за 215 лв. за кв. м при средна цена за центъра на Русе - 813 лв. на квадрат. ЧЕТИРИ пъти под пазарната!

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

-    96.2 дка – поделение в Несебър за 5 041 111 лв. 52.41 лв. на кв. м за земята, без да се броят 14 сгради със застроена площ от 1354 кв. м. Парцелът се намира на първа линия! Дали не е апетитен имот? Средната цена в района е 86 лв. за кв. м. Близо ДВА пъти под пазарната стойност.

Депутатите от „Атака“ допълнително ще осветлят кои са купувачите на евтиния имот в Несебър. Информациите сочат, че е офшорна фирма, свързана с лице, близко до брата на бившия финансов министър Милен Велчев – Георги.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 05 Март 2020 14:07
  Айде спрете да крадете в такива мащаби, бе!

  Добре че сме благословени с прекрасен климат, че да сме изпозагинали досега, ако бяхме в тропиците. Простата аритметика доказва само едно: градът ни се управлява от прости хора. Прости и крадливи.

   

 • Четвъртък, 05 Март 2020 14:07
  Волен Сидеров прави православен патриотичен фронт

  Приканвам всички, които са готови да се включат и помагат за каузата, да ни подкрепят в страницата "Атака - за Православна България" във фейсбук., пише лидерът на ПП "Атака"

 • Четвъртък, 05 Март 2020 14:07
  Оглушаваме

  Оглушаваме. Оглушаваме за моралните сривове, които ежедневно ни погребват живи, за политическото сквернословие, за корупционните цинизми, за пискливия оргазъм на актьори, журналисти, юристи и учени, изнасилвани от безкнижници...И ослепяваме. Ослепяваме за всички видове мръсотии - и за калта, с която ни заливат, ако не си мълчим и не се крием.

Оставете коментар