Събота, 04 Юли 2020

Неделя, 12 Април 2020 21:32

Слави Трифонов: От Щаба всяка сутрин лъжат като цигани!

Шоуменът се възмути от сутрешните изявления на Щаба. „Вместо да плашиш хората и да им обясняваш, че си нямал фризери, шефът на тази болница (бел. ред. – ВМА), говори такива неща. Как не ги е срам? Такова изказване е лишено от емпатия и съпричастност към хората“. Това заяви шоуменът Слави Трифонов в предаването "Господари на ефира", излъчвано във Фейсбук, в отговор на зрителски въпрос. Гневен, шоуменът обеща да купи и чували за трупове, след като е направил и дарение за болницата за бонуси на медиците. 

„Всеки ден има брифинги, на които ме лъжат като цигани“, каза Слави за сутрешните изявления на премиера и Щаба, Слави смята, че едва ли не ни внушават, че сме в шестия кръг на ада. Той се усъмни в това, което ни се поднася като факти и като пример даде резултатите с тестовете на полицаите, които са на първа линия, а процентът заразени е 0,7. В същото време постоянно ни заплашват какъв ад щял да настъпи. „Но търпението е благодетел: търпя, дори и маска си слагам като излизам“, коментира Слави Трифонов.

Според Слави Трифонов промяната в България ще дойде, когато сутрин няма хора, които да обявяват, че нямат чували за трупове; когато хората, които са в публичното пространство, ще осъзнават силата на това да са в публичното пространство и няма да плашат хората в такава сложна и трудна ситуация. 

Той отговори на различни по тематика въпроси на зрители.

„Министър-председателят и президентът са много различни. Бойко Борисов е малко инфантилен, когато се сърди и когато се кара. Той смята, че винаги е прав, а това е много опасно, особено когато си министър-председател".

По отношение на президента Румен Радев Слави Трифонов коментира пред Магърдич Халваджиян, че го познава от времето му във ВВС и добави, че не му харесва, че президентът подкрепя БСП и като цяло не харесва поведението на българските политици, включително и на президента, но разказа, че чул добри отзиви за Радев от американски пилоти.

Как отговаряше Бойко Борисов – какъвто и въпрос да му зададеш, той си говори каквото си знае, каза още Слави Трифонов и определи Борисов и началникът на Кризисния щаб генерал Мутафчийски като "биз-бизе".

Шоуменът уточни, че коментира като гражданин и понеже има свобода на словото, си позволява да казва каквото мисли. По този повод той спомена Йордан Цонев, напомняйки, че депутатът отрича свободата на словото. Свободата на словото е коректив, тя е безценна – тя е наше изконно право и непрекъснато трябва да воюваме за нея, заключи Трифонов и добави, че за него независим човек няма – всеки е зависим от нещо.

За напускането на bTV, Слави Трифонов обясни, че там не се е чувствал свободен. „В bTV няма свобода! Те са част от мисирките, а аз не ща да съм мисирка!", заяви той.

Winbet - победата е емоция! (18+)

По отношение прозрачността на властите – изпълнителна, законодателна и съдебна, Трифонов отговори: "Няма прозрачност – това е защото сме малка държава, пълна с комплекси". Според него се налага линия на контрол от хора, които се обграждат с медии. Той обаче вярва, че това, което се е случило в нормалните държави, ще се случи и в България, но по-бавно.

Светът се променя и България се променя, но трябва да запазим икономическото статукво на държавата, смята шоуменът.

„Който се чувства освободител, е абсолютен глупак. Който се чувства като освободител на народа, или се е побъркал, или си слага маската на очите. Човек, който не може да си слага маската, се чувства освободител. Нормалният човек трябва да носи чувството за отговорност и да бъде достатъчно почтен, искрен и да не лъже“, коментира Слави.

В отговор на въпрос, той заяви, че ще участва с новорегистрираната си партия на следващите избори и целта му ще бъде изпълнена.

Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар