Вторник, 14 Юли 2020

Петък, 22 Май 2020 12:57

Парламентът прие на първо четене 9% ДДС за ресторанти, хотели и книги

Парламентът прие на първо четене предложението на ГЕРБ и "Обединени патриоти" за 9% ДДС за ресторанти, хотели и книги. Това бе заложено в общ законопроект на управляващата коалиция. Той бе подкрепен с 107 гласа "за", "против" - 1 и "въздържали се" -68, с което той бе приет. Друго предложение в законопроекта е свързано с осигуряване на ваучери за настаняване с номинална стойност 210 лв. за хората на първа линия в борбата с коронавируса.

На вниманието на депутатите бяха поставени още пет законопроекта, но всички те бяха отхвърлени. Освен общия законопроект с ГЕРБ, свои подобни законодателни инициативи бяха внесли поотделно НФСБ и ВМРО, но те също бяха отхвърлени.

9% ДДС ставка предлагаха от ПГ на БСП за храни, лекарствени продукти и медицинските изделия. "За" законопроекта гласуваха 66 народни представители, "против" - 46 и "въздържали се" - 69.

От ДПС предлагаха ставката на данъка да е 9% за детските храни за деца до три години и детските фармацевтични продукти, включително памперси.

ПГ на ''Воля'' бяха предложили предложили данъчните ставки за ползване на услугите на фитнес центрове и спортни зали, свързани с физически упражнения и спорт, да бъдат в размер на 9%.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 22 Май 2020 12:57
  Валерия Велева: Ерaтa „Бoриcoв“ cвършвa

  „Oгрoмнaтa изнeнaдa бeшe зa мeн, чe в Coфия, къдeтo e нaй-гoлямaтa oргaнизaция нa ГEРБ, къдeтo e нaй-cилният кмeт нa ГEРБ, дa дoкaрaш c aвтoбуcи oт прoвинциятa държaвни cлужитeли, зa дa тe пoдкрeпят нa митинг… Прocтo нe мoжeх дa пoвярвaм, чe ГEРБ ca cтигнaли дoтaм“

 • Петък, 22 Май 2020 12:57
  Държавата на "Големите птици"

  Бетонофренията няма да спре докато не бъде ликвидиран чадърът над "подпорните стени"

 • Петък, 22 Май 2020 12:57
  Дончев: Няма да подадем оставка!

  Не е лесно да се работи в условията на протести, но ние имаме ясни задачи, които трябва да изпълним до края на мандата, каза вицепремиерът

Оставете коментар